Sport

Nyolc magyar arany várható a londoni olimpián

Nyolc magyar arany várható a londoni olimpián

2011. július 26., kedd
Nyolc magyar arany várható a londoni olimpián

Egy évvel a londoni olimpia előtt nyolc magyar aranyérmet jósol a USA Today internetes kiadásában elindított Olympic Medal Tracker-program.

A sportolók formáját és eddigi eredményeit összesítő éremfigyelő hetente változtatja a virtuális éremtáblázat állását és a versenyszámok első nyolc helyezettjeit, annak függvényében, hogy a versenyeken ki hogyan szerepel. Magyar részről jelenleg a szülés előtt álló kajakos,

Janics Natasa

számíthat aranyéremre 200 méteren, valamint 500 méteren a női kajakkettes és a kajaknégyes. Ugyancsak olimpiai bajnok lesz a szimulátor szerint a tornász

Berki Krisztián

lólengésben, továbbá az öttusázó

Marosi Ádám

, a férfi légpuska 3x40 lövéses számában

Sidi Péter

, a párbajtőröző

Szász Emese

, valamint a cselgáncsozó

Mészáros Anett

. A rendszer a 8 arany mellé 6 ezüstöt és 9 bronzot is jósol a magyaroknak a jövő évi ötkarikás játékokra.

Borkai Zsolt

, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az MTI-nek adott év eleji interjúban úgy fogalmazott: tíz érem megszerzésére lát esélyt Londonban, örülni fog, ha a magyar csapat eléri a pekingi eredményességet, és boldog lesz, ha három aranynál többet sikerül nyerni a jövő évi játékokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.