Közélet

Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

2011. július 27., szerda
Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legújabb, reprezentatív felmérése szerint júliusban tovább nőtt a Fidesz és az MSZP szavazótábora közti különbség, a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.

Az intézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott, hogy a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között 53 százalékos, amely megegyezik az egy hónappal korábbi szinttel. Az MSZP-re az emberek 20 százaléka voksolna biztosan, 4 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban. A két legnagyobb párt támogatottsága a teljes lakosság körében 30 (Fidesz), illetve 11 százalék. Az LMP az elmúlt egy hónapban növelni tudta támogatottságát mind a biztos pártválasztók (10 százalék), mind pedig a teljes lakosság körében (5 százalék). A zöldpárt előbbi kategóriában 4 százalékot javítva majdnem duplázott, utóbbiban pedig 2 százalékot javult. Nem változott jelentős mértékben a Tárki szerint a Jobbik támogatottsága az elmúlt egy hónapban, a teljes lakosság körében 1 százalékot javítva 9 százalékon, a biztos pártválasztók között pedig 1 százalékot rontva 15 százalékra módosult. A Tárki a kutatást ezer fő megkérdezésével végezte el, amely a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.