Bulvár

Napfény és felhő hétfőre

Napfény és felhő hétfőre

2011. július 3., vasárnap
Napfény és felhő hétfőre

Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, észak felől egyre többfelé ered el az eső, záporeső, majd éjszaka elvékonyodik, csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék.

Hétfőn napközben napos és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, elszórtan várható zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szelet többfelé erős széllökések kísérik, csupán hétfő délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 22, 27 fok között várható, de északkeleten egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Kontinensünk nagy részén - főként a középső és a keleti tájakon - ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok határozzák meg az időjárást. Emiatt nagy területen erősen felhős az ég, többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. Kevesebb felhő található a Brit-szigetek, Franciaország térségében, valamint a Mediterráneumban, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek. A szárazföld egyik leghidegebb része jelenleg Közép-Európa térsége, ahol a csúcshőmérséklet 12, 18 fok között változik, ehhez hasonló hűvös idő csak Norvégiában jellemző. Kánikula van a Kelet-európai-síkság északi vidékén, illetve a mediterrán térségben, az említett helyeken a délutáni órákra 28, 33 fokig melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 34, 40 fokot is mérnek. A Kárpát-medencétől északra elhelyezkedő légörvény hétfő estig csupán lassan veszít erejéből, ezért folytatódik a változékony, a sokévi átlagnál hűvösebb időjárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.