Gazdaság

Mintegy 1700 internetes sajtóterméket vettek nyilvántartásba

Mintegy 1700 internetes sajtóterméket vettek nyilvántartásba

2011. július 6., szerda
Mintegy 1700 internetes sajtóterméket vettek nyilvántartásba

Mintegy ezerhétszáz megkeresés érkezett az internetes sajtótermékek nyilvántartási kérelmére vonatkozóan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatalához június 30-ig, a határidő lejártáig - tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

A hatóság június 30-ig 601 kérelmezőnek küldött visszaigazolást a nyilvántartásba vételről, a további adatok feldolgozása még tart. Az internetes újságok és hírportálok nyilvántartása a médiatörvény értelmében az NMHH feladata. A 2011. január 1-jén már működő, de nyilvántartásban még nem szereplő internetes sajtótermékeket június 30-ig kellett bejelenteni. Az NMHH Hivatala a kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül veszi nyilvántartásba a sajtóterméket. A hivatal ugyanakkor jogosult a nyilvántartásba vételt visszavonni a többi közt összeférhetetlenség esetén, vagy akkor, ha a sajtótermék címe azonos vagy összetéveszthető egy már nyilvántartott termékkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.