Közélet

Martonyi: az EU bővítésének folytatódnia kell

Martonyi: az EU bővítésének folytatódnia kell

2011. július 9., szombat
Martonyi: az EU bővítésének folytatódnia kell

Az Európai Unió bővítésének folytatódnia kell, a bővítés az EU lényegéből fakad, idővel egész Délkelet-Európának az európai integráció részévé kell válnia. Ez volt a végkövetkeztetése a dubrovniki csúcstalálkozó egyik szombati plenáris ülésének, amelyen magyar részről Martonyi János külügyminiszter vett részt.

Martonyi János

az MTI-nek telefonon nyilatkozva beszámolt arról, hogy az EU-bővítésről szóló plenáris ülésen rajta kívül a svéd és a bolgár külügyminiszter, valamint a lengyel és az albán miniszterelnök-helyettes vett részt. Mindegyikük megköszönte Magyarországnak azt a munkát, amelyet a EU soros elnökeként végzett el az elmúlt fél évben. Az idei első fél évi magyar elnökség végén hagyta jóvá az EU Horvátország felvételét. Hatodik alkalommal rendezték meg Dubrovnikban a Croatia Summit nevű tanácskozást, amely a délkelet-európai régió fejlődésének távlataival, az EU bővítésével és a mediterrán térség biztonságával foglalkozott. A rangos nemzetközi konferencián több kormányfő, külügyminiszter és más magas rangú tisztségviselő vett részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.