Közélet

Magyar-szerb gazdasági együttműködést segítő program indult

Magyar-szerb gazdasági együttműködést segítő program indult

2011. július 9., szombat
Magyar-szerb gazdasági együttműködést segítő program indult

A határ menti térségben működő magyarországi és szerbiai vállalkozások gazdasági együttműködését segítő programot indított a Szabadkai Szabadegyetem, a Dél-alföldi Régióért Nonprofit Közhasznú Kft. és a Szeged Pólus Kft. – tájékoztatták a résztvevők az MTI-t.

A mintegy 156 ezer eurós összköltségvetésű program részeként Szabadkán partnerségi központot alakítanak ki, ahol az érintett magyar és szerb térségek - Csongrád, Bács-Kiskun megye, illetve Észak-, Dél-, Nyugat-Bácska, Észak- és Közép-Bánát - kis- és középvállalkozói számára olyan szakmai képzéseket nyújtanak, amelyek hozzájárulnak a vállalkozók közötti együttműködés és a közös fejlesztések intenzív növekedéséhez. A központ szolgáltatásainak kialakítását az érintett magyarországi és vajdasági területeken végzett piackutatás alapozza meg. A felmérés fókuszában a vállalkozások közötti együttműködés gyakorisága, szakmai tartalma, illetve a működő klaszterek fejlődési pályája, és a köztük lévő határ menti együttműködés áll. A projekt során felmérik azokat a szolgáltatási igényeket is, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozói együttműködés javításához. A partnerségi központ állandó tanácsadási és rendszeres képzési tevékenységgel áll majd a gazdálkodó szervezetek rendelkezésére, és az alapvető vállalkozásfejlesztési szolgáltatások mellett a klaszterek működésével, közös projektek generálásával kapcsolatos magyarországi tapasztalatok átadásával is segíti az érdeklődőket. A 85 százalékban uniós támogatásból megvalósuló projekt részeként egy portált is kialakítanak, a honlap egyik legfontosabb szolgáltatása a partnerkereső modul lesz, amely elősegíti a határ menti vállalkozások, klaszterek kapcsolatának erősítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.