Egyetem

Magyar diák nyerte az ankarai diákolimpiát

Magyar diák nyerte az ankarai diákolimpiát

2011. július 18., hétfő
Magyar diák nyerte az ankarai diákolimpiát

Első helyeztt lett Sályi Gergő az ankarai Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, a 10. osztályos fiúnak kémiából idén ez az ötödik aranyérme.

Ankarában rendezték meg a 43. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát, amilyen a magyar csapat idén is kimagasló teljesítményt nyújtott - tájékoztatta az MTI-t

Villányi Attila

, a győztes diák felkészítő tanára. A magyar csapat tagjai összesen 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek a versenyen.

Sályi Gergő

, az ELTE Apáczai Csere János Gimnázium tanulója ebben az évben az Irinyi János Országos Kémiaversenyen, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Szegedi Egyetem által szervezett VegyÉszTornán is első helyezést ért el, illetve a Kémia Éve kapcsán hirdetett televíziós Delta-vetélkedő győztes csapatának is tagja volt.

Sveiczer Attila

, a budapesti Eötvös József Gimnázium és

Pós Eszter Sarolta

, az ELTE Radnóti Miklós Gimnázium 12. osztályos tanulói ezüstérmet szereztek,

Batki Bálint

, az ELTE Apáczai Csere János Gimnázium 12. osztályos tanulója pedig bronzérmes lett. Az előzetes adatok alapján a magyar csapat a 70 ország közti nem hivatalos pontversenyben körülbelül a tizedik helyen végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.