Közélet

Lázárnak elege van a parlamenti zsidózásból

Lázárnak elege van a parlamenti zsidózásból

2011. július 12., kedd
Lázárnak elege van a parlamenti zsidózásból

A jobbikos Novák Előd felszólalása okozott hosszas vitát az egyházügyi törvényjavaslat záróvitájában keddre virradó éjszaka az Országgyűlésben. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki politikus szavaira reagálva közölte, pártja nem tudja tovább tiszta lelkiismerettel tűrni "azt a zsidózást és cigányozást", amit a Jobbik egy éve folytat a parlamentben.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője először bocsánatkérésre szólította a jobbikos

Novák Elődöt

a parlament plenáris ülésén, amiért az egyházügyi törvényjavaslat záróvitájában úgy fogalmazott,

Fónagy János

nemzeti fejlesztési államtitkártól "mit is várhatnánk mást", mint a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség bevett egyházként történő elismerésének javaslását. Novák Előd ezt követő felszólalásában nem kért bocsánatot az államtitkártól, Fónagy János pedig közölte, nem is várja ezt el a jobbikos politikustól, hiszen szerinte ő nem mondott mást, mint amit "szellemi példaképei" is mondtak. Az államtitkár Novák Előd felszólalására reagálva megjegyezte: a Dohány utcai zsinagógában azért találhat olyan kevés embert, mert az országból hatszázezer ember hiányzik, hiszen Novák Előd "szellemi példaképei oda ezt a helyzetet teremtették". Fónagy János arra kérte a jobbikos képviselőt, ne hányja a zsidó közösség szemére, hogy kevesen vannak. "Hogy nem szégyelli, az rendben van, de azért számon ne kérje tőlünk" - fűzte hozzá.

Vona Gábor

, a Jobbik frakcióvezetője úgy foglalt állást, a vita hevében "elnézhetőek" Novák Előd szavai, ahogy az is, hogy Fónagy János "gyilkosok utódainak nevezte" a Jobbik 850 ezer szavazóját. A Jobbik elnöke szerint a vitában kizárólag a bocsánatkérést váró

Lázár János

felszólalása volt "kígyó, (..) farizeus magatartás". Lázár János ismételt felszólalásában azt mondta, a kormánytöbbség megteremti annak törvényes feltételeit, hogy "egyszer és mindenkorra" véget vessen a jobbikos képviselők zsidózásának és cigányozásának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.