Sport

Kézilabda: Ancsin-gólokkal győzelem Korea ellen

Kézilabda: Ancsin-gólokkal győzelem Korea ellen

2011. július 25., hétfő
Kézilabda: Ancsin-gólokkal győzelem Korea ellen

A csoportjában elért 5. helye miatt az alsóházi rájátszásban folytatta küzdelmeit a magyar junior férfi kézilabda-válogatott a görögországi világbajnokságon. Rosta István legényei Ancsin Gábor vezérletével Korea ellen diadalmaskodtak.

Az alsóházi rájátszás 17-20. helyéért zajló helyosztók első körében Korea volt a magyar csapat ellenfele, akik már a meccs első perceiben elvesztették legjobbjukat,

Juseok Kot

. Ettől függetlenül az elejétől kezdve Pásztor Ákosék akarata érvényesült, általában minden koreai gólra sikerült kettővel felelniük. 13-6-os magyar vezetés után feltámadtak a távol-keletiek, s egy 5-1-es széria után valamelyest felzárkóztak, így ötgólos magyar előnnyel zárult az első játékrész (18-13). A folytatásban a második félidő közepére egy jó sorozatot követően ismét nyolc volt a magyar előny, s ez ki is tartott a végéig, jóllehet a mieink kevésbé koncentráltak, s a koreai csapat a végére fel tudott zárkózni háromra (34-31). A magyar csapat egyik legeredményesebbje a Pick Szeged újdonsült játékosa,

Ancsin Gábor

volt, aki

Pásztor Ákoshoz

hasonlóan, lélektanilag fontos pillanatokban szerzett, összesen hat góljával járult hozzá a sikerhez.

Nagy Norbert

két percet játszott, gólszerzési lehetősége nem volt. A magyar junior válogatott hétfőn este 20 órától Szerbiával mérkőzik meg a 17. helyért.

Junior férfi kézilabda-világbajnokság, 17-20. helyért:

Korea - Magyarország 31-34 (13-18)

A magyar gólszerzők:

Ancsin, Pásztor 6-6, Morva, Gazdag 5-5, Ivancsik 4, Antal, Bak 3-3, Takács 2. Rosta István:

"Örülök a győzelemnek. Korea remek ellenfél, de mi jobbnak bizonyultunk. A második félidőben dekoncentráltan játszottunk, de így is sikerült nyernünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.