Sport

Kézilabda: a svédek lesöpörték a magyar csapatot

Kézilabda: a svédek lesöpörték a magyar csapatot

2011. július 22., péntek
Kézilabda: a svédek lesöpörték a magyar csapatot

Nehéz helyzetbe került a magyar junior férfi kézilabda-válogatott a Görögországban zajló világbajnokságon, miután negyedik mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal a svédekkel szemben.

Borzalmasan kezdett a magyar válogatott a bombaformában játszó svédek ellen - úgyszólván csak az 50. másodpercig voltak partiban a skandinávokkal, ekkor egyenlített

Pásztor Ákos

. A következő találatra azonban negyedórát kellett várni, ekkor lőtte a Pick Szeged új szerzeménye,

Ancsin Gábor

a válogatott második gólját, igaz a kék-sárgák akkor már hétnél jártak. A szünetre már 14 volt a különbség (19-5), a mérkőzés ekkorra már rég eldőlt. A fordulás után sem változott semmi, a magyar csapat szétesett, az ellenfél parádézott. Ancsin végül három, a szintén szegedi

Nagy Norbert

két találatig jutott. A vége megsemmisítő 40-17 "oda". Sokat elárul

Rosta István

gárdájának és az ellenfél játékának különbségéről, hogy a svédek 11-szer indították le a magyar csapatot, s csak egyszer hibáztak, valamint az a tény is, hogy mieinkénél kevesebb gólt ezen a világbajnokságon csak Chile és Venezuela ifjai tudtak produkálni. A magyar válogatott péntek délután Irán fiataljaival csap össze, akik jelenleg jobb gólarányukkal (-26) megelőzik őket a csoportban. A perzsák ellen csak a győzelem ér valamit, így megszerezhető lenne a negyedik, továbbjutó hely, ami után a C csoport első helyezettje várna Pásztorékra a legjobb 16 között. Ez nagy valószínűséggel a német válogatott lesz, mely eddig veretlen, s a második helyen álló Egyiptommal küzd meg a csoportelsőségért, ugyancsak pénteken.

Junior férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 4. forduló:

Svédország - Magyarország 40-17 (19-5)

A magyar gólszerzők: Ancsin, Bodó, Pásztor, Takács 3-3, Nagy 2, Iváncsik 1, Antal 1, Morva 1. Rosta István:

"A svédek nagyon-nagyon jók, a lövéseink viszont szörnyűek voltak. Nem igazán tudtunk beleszólni a játékba."

A D csoport további eredményei:

Spanyolország – Portugália 35–31 (17–13) Irán – Kanada 45–24 (25–16)

A D csoport állása:

1. Spanyolország 8 pont 2. Svédország 6 (+59) 3. Portugália 6 (+50) 4. Irán 2 (–26) 5. Magyarország 2 (–27) 6. Kanada 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.