Közélet

Keresztúri: A fő cél a megfélemlítés + VIDEÓ

Keresztúri: A fő cél a megfélemlítés + VIDEÓ

2011. július 6., szerda
Keresztúri: A fő cél a megfélemlítés + VIDEÓ

„Visszatért a Rákosi-rendszer, a fő cél a megfélemlítés és a titkosszolgálati módszerekkel történő adatgyűjtés” – nyilatkozta Keresztúri Farkas Csaba a jogi bizottság szerdai ülése után. A jobbikos önkormányzati képviselő szerint a múlt héten Botka László polgármester által felállított cégfelügyeleti csoport vezetésével megbízott Kispál László nem szakértője a rábízott területnek. Hozzátette, a bizottság jövő hét csütörtöki ülésén kérdéseket szeretnének feltenni az egykori NBH-s tisztnek.

Ahogy beszámoltunk róla

, a Jobbik szegedi szervezete nyílt levélben hét kérdést tett fel a múlt héten kinevezett cégfelügyeleti csoportfőnöknek,

Kispál Lászlónak

. Mint ismeretes

a hivatalban július elsejével hajtott végre átszervezéseket Botka László MSZP-s polgármester

, akkor hozta létre a jogászokból és közgazdászokból álló cégfelügyeleti csoportot, melynek feladata az önkormányzati cégek állandó vizsgálata. A csoport főnökének Kispál László nyugalmazott rendőr-alezredest nevezte ki, aki a Nemzeti Nyomozóiroda kiemelt főnyomozója volt, továbbá a Belügyminisztérium Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának régiós osztályvezetője. A jogi bizottság szerdai ülésén is szóba került a nyugalmazott rendőr-alezredes kinevezése, a bizottság meg is akarja hallgatni őt terveiről, illetve több kérdésük is van hozzá. „A bizottsági ülésen a főjegyző úgy tájékoztatott bennünket, hogy egyrészt a polgármester utasította erre, másrészt pályáztatás nem történt, és a munkaszerződést még nem írattak alá az úrral” – tájékoztatott az elnök,

Keresztúri Farkas Csaba

. Hozzátette, amennyiben a munkaszerződést megkötik a jogi bizottság jövő hét csütörtökre tervezett üléséig, akkor erre várják Kispál Lászlót, hogy számoljon be arról, hogy miként képzeli el a munkát a cégfelügyeleti csoportnál. Keresztúri rámutatott, hogy míg a cégfelügyeleti csoport a gazdasági törvény alapján a tulajdonosi jogok gyakorlását segíti a bizottságnak, addig a Nemzetbiztonsági Hivatal, amelynek a régióvezetője volt Kispál, általában államellenes és az állam megdöntésére irányuló tevékenységek felderítésével foglalkozik titkosszolgálati módszerekkel. „Itt arról van szó álláspontom szerint, hogy a cégvezetők teszik a följelentéseket, a cégek régi, előnytelen szerződéseit sorra mondják föl. Így Botka László, a sógor-koma-jóbarátok és a szocialista párt eltartói gyakorlatilag esnek ki a körből, és erre próbál a megfélemlítés módszerével válaszolni” – jelentette ki a jobbikos politikus. Keresztúri szerint az ezen a területen eddig tevékenykedő két fő tökéletesen ellátta feladatait. Ha a polgármester mégis ilyen csoport létrehozása mellett dönt, akkor szeretnék tudni, hogy milyen szempontok alapján választották ki Kispál Lászlót erre a tisztségre. A VTV Szeged telefonon érte el a nyugalmazott rendőr-alezredest, aki egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet, azt ígérte, jövő héten fog reagálni.

Ide kattintva megtekintheti

a VTV Szeged kapcsolódó videó-összeállítását is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.