Közélet

Fidesz: végre kell hajtani a Széll Kálmán-terv vállalásait

Fidesz: végre kell hajtani a Széll Kálmán-terv vállalásait

2011. július 23., szombat
Fidesz: végre kell hajtani a Széll Kálmán-terv vállalásait

Mindent meg kell tenni azért, hogy az elmúlt nyolc év hibás gazdaságpolitikájának következtében megnőtt államadósság csökkenjen, ezért szükséges azokat a vállalásokat teljesíteni, amelyeket a kormány márciusban tett a Széll Kálmán-tervben és a konvergenciaprogramban - közölte a Fidesz országgyűlési frakciója az MSZP szombati sajtótájékoztatójára reagálva.

Tukacs István

, a parlament költségvetési bizottságának szocialista tagja sajtótájékoztatóján arról beszélt, az MSZP szerint a 2012-es és 2013-as költségvetés sarokszámai arra utalnak, hogy megbukott az a gazdaságpolitika, amely az egykulcsos jövedelemadótól várta a gazdaság növekedését, és a számokból az is kiderül, hogy a következő években megszorítások lesznek. A Fidesz szerint a szocialista párt ismét saját kormányzásából indul ki, amely az országot teljesen eladósította, kiszolgáltatottá tette a nemzetközi szervezeteknek. Hozzátették: az elmúlt nyolc év szocialista kormányai az országot a szakadék szélére sodorták, az államadósság 2002 és 2010 között 52,5 százalékról felszökött 80 százalék fölé az akkori kormányok felelőtlen gazdaságpolitikájának köszönhetően. "Államadósságunk oly hatalmas mértékben elszabadult, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb országgá váltunk. Anélkül, hogy ezt a drámai államadósságot csökkentenénk, lehetetlen az előrelépés" - fogalmaztak a közleményben. Ezért a Fidesz szerint mindent meg kell tenni, hogy az államadósság csökkenjen, így szükséges azokat a vállalásokat teljesíteni, amelyeket a kormány márciusban tett a Széll Kálmán-tervben és a konvergenciaprogramban. Ezek a programok egyértelműen meghatározzák a következő három évre az irányokat és az elsődleges szempontokat, amelyek mentén a költségvetés tervezése és végrehajtása is halad - fogalmaztak. A Fidesz szerint a kétéves költségvetési keretterv, a kormányrendeletben közzétett számok tükrözik azokat az erőfeszítéseket, amelyek nem a régi, rosszul működő rendszer fenntartását célozzák meg, hanem egy új fenntartható rendszer létrehozását. "Az elmúlt nyolc év szocialista kormányai hibát hibára halmoztak, a görögökhöz hasonlóan majdnem államcsődbe vitték az országot. Végre itt az idő és lehetőség, hogy ezeket hibákat kijavítsuk" - olvasható a Fidesz közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.