Gazdaság

Az ipari termelés 7,6 százalékkal nőtt májusban

Az ipari termelés 7,6 százalékkal nőtt májusban

2011. július 7., csütörtök
Az ipari termelés 7,6 százalékkal nőtt májusban

Az ipari termelés volumene májusban 7,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanaphatással korrigált index 2,6 százalék - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatok alapján.

Az előző hónaphoz képest a termelés 0,8 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint májusban. A termelés az év első öt hónapjában 10,3 százalékkal volt magasabb, mint 2010 azonos időszakában. Az ipari termelés 2010 májusában az előző év azonos időszakához viszonyítva 13,7 százalékkal nőtt, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezett a kiigazítatlannal. A termelés volumene 2010 első öt hónapjában 7,3 százalékkal volt magasabb, mint 2009 azonos időszakában. Az idei év első hónapjaiban az ipar még kétszámjegyű növekedést mutatott: januárban 13,3, februárban 14,6 százalékkal nőtt. Az ütem márciusban 9,2 százalékra, áprilisban 7,1 százalékra lassult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.