Közélet

Az áram nélkül maradtak 98%-ánál helyreállt a szolgáltatás

Az áram nélkül maradtak 98%-ánál helyreállt a szolgáltatás

2011. július 21., csütörtök
Az áram nélkül maradtak 98%-ánál helyreállt a szolgáltatás

A vihar miatt áram nélkül maradt fogyasztók 98 százalékánál csütörtök délutánra sikerült visszakapcsolni a szolgáltatást - tájékoztatta Tóth József, az EDF Démász Partner Kft. ügyvezetője az MTI-t.

Az ország középső részén szerdán végigvonuló vihar következtében az EDF Démász Zrt. szolgáltatási területén 85 településen, mintegy 70 ezer fogyasztónál hosszabb-rövidebb szünetelt az áramszolgáltatás. A hálózatban keletkezett hibák felderítésében közreműködött a tűzoltóság, a katasztrófavédelem szakemberei, valamint az áramkimaradásban tartósan érintett települések polgármesterei, lakosai. Az üzemzavarok elhárításában a szolgáltató valamennyi szakembere, valamint sok külső vállalkozó is részt vesz. Csütörtök délután 25 településen mintegy ezer háztartás volt még áram nélkül, jórészt Nagykőrös, Cegléd, Kecskemét és Kiskunhalas térségében. Csütörtök estig várhatóan sikerül valamennyi, tömeges kiesést okozó hálózati hibát kijavítani, ezután már csak a háztartásokat érintő egyedi kisfeszültségű hálózati problémák megoldása marad, ezt a munkát éjszaka is folytatják. A tervek szerint péntekre a vihar által okozott valamennyi hibát sikerül kijavítani - áll a cég közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.