Sport

Amerikai futball: szegedi touchdown a Divízió 1 döntőjében

Amerikai futball: szegedi touchdown a Divízió 1 döntőjében

2011. július 19., kedd
Amerikai futball: szegedi touchdown a Divízió 1 döntőjében

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Szeged Bats amerikaifutball-csapata számos kölcsönjátékossal erősíti a Békéscsaba Raptors Divízió 1-es finalista gárdáját. Vasárnap lezajlott a döntő, ahol a viharsarkiak tisztességgel helytálltak a nyíregyházi Tigrisekkel szemben.

Rossz előjel volt a döntőre készülő csabaiaknál, hogy a vezetőedző

Tony Simmons

nem tudott megegyezni a klubvezetéssel a jövőről, így pár nappal korábban elhagyta a csapatot, munkáját Hajdú Tibor vette át. A mintegy ezer néző előtt Dunaújvárosban megrendezett finálét lendületesen kezdték a 11 szegedit foglalkoztató Békés megyeiek, ám mégis a számos ukrán légióssal felálló Nyíregyháza szerezte meg a vezetést, akik már az alapszakaszban is legyőzték a Raptorst. A bekapott touchdown után szemmel láthatóan megtört a viharsarkiak lendülete, innentől kezdve végig a Tigrisek irányították a mérkőzést kétséget sem hagyva afelől, hogy ki nyeri a döntőt. A szegedi amerikaifocisták közül

Doszpod László

running back négyyardos futása jelentette a Raptors első pontjait,

Beliczay Olivér

sikeres jutalomrúgásával alakítva 31-7-re az állást a harmadik negyedben. A Tigrisek még két további TD-t szerezve végül 45-7-es fölényes győzelmet arattak, azonban elismerésre méltó a békéscsabaiak egész éves teljesítménye is, akik tavaly még a másodosztályban vitézkedtek. A döntőt beárnyékolta a Raptorsnál ugyancsak kölcsönben játszó Szeged Bats-irányító,

Dögei Tamás

súlyos térdsérülése, akit mentővel vittek el a helyszínről.

Magyar Amerikai Futball Liga, Divízió 1, elődöntő:

Nyíregyháza Tigers – Békéscsaba Raptors 45-7 (7-0, 14-0, 10-7, 14-0)

A Békéscsaba Raptors sorait kölcsönjátékosként erősítő szegediek:

Demeter Ádám (corner back), Doszpod László (running back), Dögei Tamás (quarterback/wide receiver), Kispál Gábor (outside linebacker), Németh Bence (safety/corner back), Németh Márton (kick-off returner/punt returner/corner back), Pavelkó Gábor (defensive end), Szász Róbert (linebacker), Tolnai Tamás (linebacker), Tóth Gábor (wide receiver), Varga Ádám (defensive line).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.