Sport

A Volán csapatkapitánya Dorozsmára igazolt

A Volán csapatkapitánya Dorozsmára igazolt

2011. július 13., szerda
A Volán csapatkapitánya Dorozsmára igazolt

A Tisza Volán SC labdarúgócsapatában négy szezonon keresztül volt tartópillére a bajnokságok legfiatalabb gárdájának Mórocz Zsolt, a rutinos védő, aki most a megye I. osztályban szereplő Dorozsmához igazolt. A váltás okairól kérdeztük a Volán egykori csapatkapitányát.

– Mi az oka, hogy elhagyta az NB III-as klubot? Hiszen egy 31 éves játékos nem feltétlen nevezhető idősnek...

– Nem tudtam már azt a teljesítményt nyújtani, amit saját magamtól is elvártam, ennek pedig egyszerű volt az oka: a munkahelyi elfoglaltságom miatt nem bírtam annyi edzésmunkát végezni, ami erre az osztályra elég lett volna. A feleségem is visszament dolgozni, így a családra is sokkal több időt kell ezentúl fordítanom. Viszont a focit nem szeretném abbahagyni, és Szegedről sem szerettem volna elmenni, így választottam a Dorozsma csapatát, melynek az edzője,

Ottlik Sándor

a kollégám.

– Hogyan emlékszik a Volánba eltöltött időszakra?

– Csak jót tudok mondani az elmúlt négy évről. Kiváló szakmai munka folyik, és tehetségesek a fiatalok, talán kicsit nagyobb szigor előrébb lendíthetné a csapat teljesítményét.

– És mit tud új csapatáról?

– Én inkább az NB III-as mezőnyt ismerem, így sokat nem tudok mondani még a csapatról, de úgy látom, hogy komoly célok vannak Dorozsmán, az élmezőnybe készül a gárda, és ez engem mindig motivál.

– Ön játszott az utolsó NB II-es csapatban, ami 2005-ben megszűnt, most a Szeged 2011 néven ismét indulhat a második vonalban egy futballklub.

– Nagyon várom már, hogy egy szép stadionban első osztályú Szeged-meccsre vihessem ki a családomat, és örülök, ha egy olyan kezdeményezést látok, ami előre, ebbe az irányba mozdíthatja a város futballját. Úgy látom, hogy most nem egy légvár épül, hanem vannak alapjai is, ami mellett hiteles emberek állnak. Azt viszont szívesebben látnám, ha nem a gyulai akadémia, hanem a szegedi utánpótlás lenne a bázis, a piramis alja.

– Nem lesz nehezebb a Volán helyzete az új „jövevény” mellett?

– Nehezebb lesz a helyzet annyiban, hogy az alakuló NB II-es csapat úgymond „elszívhatja” a szóba jöhető szegedi kötődésű rutinosabb játékosokat. Annyiban könnyebb a helyzet, hogy nem tudok olyan csapatról, amely meg akarná nyerni az NB III-at. A fiatalok pedig könnyebben felnőhetnek a feladathoz, megérezhetik, hogy most nagy a felelősségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.