Közélet

A vendéglátás helyzetén javítana a kormány

A vendéglátás helyzetén javítana a kormány

2011. július 13., szerda
A vendéglátás helyzetén javítana a kormány

A Széchenyi Pihenő Kártya legyen felhasználható jövő év elejétől - a béren kívüli juttatás keretében - a vendéglátó helyek forgalmának a növelésére is - egyebek mellett ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-javaslat, amely a kormány honlapján jelent meg.

A kormány újra akarja szabályozni a vendéglátó helyek osztályba sorolási feltételeit, továbbá szorgalmazza a vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági rendszerének (HACCP) könnyebb betarthatóságát. A működéshez szükséges, évente megújítandó engedélyek számát csökkentené a kormány, és egyszerűsítené a vendéglátásban érintett szerzői jogdíjak (a zenéről van szó) beszedési rendszerét, elképzelhető a jogdíj csökkentése is. Végül a kisvágóhidak működésének felülvizsgálatát tervezi a kormány, mégpedig úgy, hogy ezek termékeit a vendéglátóhelyek minél szélesebb körben felhasználhassák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.