Közélet

A pedagógusok aggodalommal figyelik a kormányt

A pedagógusok aggodalommal figyelik a kormányt

2011. július 8., péntek
A pedagógusok aggodalommal figyelik a kormányt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megdöbbenéssel értesült a közmédiában dolgozók - köztük szakszervezeti vezetők - jelentős számú eltávolításának szándékáról.

A hatályban lévő Munka Törvénykönyve egyértelműen szabályozza a csoportos létszámleépítés feltételeit, s kiemelt védelmet biztosít az érdekvédelmi vezetők számára. A közmédiumok vezetőinek szándéka kizárólag a megfélemlítést, s a konfliktusok kiéleződését szolgálja. Mi a PDSZ-ben egyre növekvő aggodalommal figyeljük azokat a kormányzati törekvéseket, melyek egyértelműen munkavállaló és szakszervezet ellenesek, s alkalmasak arra, hogy öntudatos, egyenes gerincű munkavállalókból, engedelmes végrehajtókat "neveljenek". Az Európai Unióban elfogadott normákkal jórészt szembemenő "jogalkalmazás" a konfliktusok éleződését vonja maga után. A társadalmi feszültség fenntartása, fokozása senkinek nem érdeke. Természetesen szolidárisak vagyunk a fenyegetett helyzetbe került munkavállalókkal, és érdekvédelmi vezetőkkel, s felszólítjuk a munkáltatói jogkör gyakorlóit, hogy a törvények előírásait maximálisan betartva, a lehető legkörültekintőbben tegyék feladatukat!

Mendrey László elnök

(Forrás: PDSZ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.