Sport

Vízilabda: Vincze Balázs a Szeged Beton új mestere

Vízilabda: Vincze Balázs a Szeged Beton új mestere

2011. június 28., kedd
Vízilabda: Vincze Balázs a Szeged Beton új mestere

A korábbi Világkupa-győztes, Európa-bajnok, BEK- és LEN-kupagyőztes egykori újpesti pólós, utóbb a BVSC-t edzőként dirigáló olimpikon, Vincze Balázs lett a Szeged Beton edzője.

A hírt

Körtvélyessy Péter

, a Szeged Beton elnöke jelentette be

a csapat honlapján

. "Elég sok edző került a látókörünkbe, megpróbáltunk a legalaposabban dönteni" – magyarázta az elnök. "A döntés előtt kikértük a szakma véleményét, és folyamatosan egyeztettünk támogatóinkkal. Azért esett a választásunk

Vincze Balázsra

, mert fiatal, agilis edző, benne látjuk azt a pluszt, ami csapatunk eredményesebbé tételéhez kell. A fő cél a bajnokságban a döntőbe jutás, és persze az Euroligában és a magyar kupában is szeretnénk minél messzebb jutni." Vincze Balázs hétfőn ünnepelte 44. születésnapját. A válogatottban 357-szer szerepelt, három olimpián (1988, 1992, 1996) vett részt, 1995-ben Világkupát, 1997-ben és 1999-ben pedig Európa-bajnokságot nyert. A '90-es években a szebb napokat látott, idén kieső Újpest irányítójaként ötszörös magyar bajnok, kétszer magyarkupa-győztes, a lila-fehérekkel nyert BEK-et, európai Szuperkupát, LEN-kupát, a szerb Becsejjel Bajnokok Ligáját. Edzői pályafutása során az élvonalban a BVSC-t irányította, a vasutasoknál tavaly áprilisban jelentette be lemondását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.