Egészség

Úton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati busza

Úton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati busza

2011. június 7., kedd
Úton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati busza

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében idén is 10 helyszínre látogat el az ingyenes fogorvosi szűrést végző OTP Fogászati busz.

A autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel csütörtökön a Hencidai és Kismarjai Általános Iskolában, szeptember 3-án Salgótarjánban, 22-én a Pécs Napok Örökség Fesztiválon, 25-én a fóti Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás versenyen várják a gyerekeket - közölte a szolgálat az MTI-vel. A rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton lehetőség nyílik, hogy a fogorvosok szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt szükséges kezelésre, beavatkozásra. A roadshow idei első két helyszíne a május 27-i békéscsabai, majd a május 28-29-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény volt. A fogászati busz részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján május 7. és 15. között, ahol szűrővizsgálatot és kezelést biztosítottak Csíkszentdomokoson kizárólag a rászoruló iskolások részére. A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb október 8-án indulnak Erdélybe gyerekeket szűrni és gyógyítani. Tavaly közel 4100 általános iskolás és óvodás gyerek vett részt fogászati szűrésen. A magyarországi és határon túli szűrés eredményei alátámasztották, hogy a felvilágosítás, a megelőzés és a játékos figyelemfelkeltés a fogápolásra, fogmosásra milyen fontos. Az NGYSZ által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és oktatást végeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.