Gazdaság

Új kezdeményezésekkel bővülhet a magyar keleti gazdaságpolitika

Új kezdeményezésekkel bővülhet a magyar keleti gazdaságpolitika

2011. június 20., hétfő
Új kezdeményezésekkel bővülhet a magyar keleti gazdaságpolitika

A Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter által Szentpéterváron, az orosz és nemzetközi politikai és gazdasági elit vezető személyiségeivel folytatott eszmecserék lehetőséget teremtettek arra, hogy a keleti nyitást fókuszába állító magyar gazdaságpolitika a közeljövőben új kezdeményezésekkel bővüljön.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a miniszter

Elvira Nabiullina

orosz gazdaságfejlesztési miniszter meghívására 2011. június 17–18-án részt vett a 15. szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. A konferencián a magyar fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott

Viktor Zubkov

első miniszterelnök-helyettessel, a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság orosz társelnökével, akivel áttekintették a márciusi moszkvai találkozó óta eltelt időszak eseményeit, a két ország kapcsolatainak aktuális kérdéseit.

Fellegi Tamás

a Szentpéterváron találkozott több orosz és külföldi vállalat első számú vezetőjével is, megbeszélést folytatott az orosz Gazprom, Szurgutnyeftegaz és Roszatom, az olasz ENI, a francia GDF Suez, a finn Fortum és a lengyel PKN Orlen képviselőivel. Az „orosz Davos”-ként számon tartott Nemzetközi Gazdasági Fórumon állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek, világcégek és bankok vezető személyiségei, a gazdasági élet, a civil szféra jeles képviselői és neves szakértők hallgatták meg az orosz vezetés tájékoztatását Moszkva céljairól, elképzeléseiről, főként az orosz beruházási és vállalkozási klíma javításáról. A résztvevők megvitatták a világgazdaság és a nemzetközi partneri kapcsolatok fejlesztésének fő irányait, nehézségeit és lehetőségeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.