Bulvár

Tíz évre ítélték jogerősen a korábbi élettársát meggyilkolni próbáló férfit

Tíz évre ítélték jogerősen a korábbi élettársát meggyilkolni próbáló férfit

2011. június 28., kedd
Tíz évre ítélték jogerősen a korábbi élettársát meggyilkolni próbáló férfit

Egy borotvával próbálta meggyilkolni őt elhagyó korábbi élettársát egy orgoványi férfi, akit kedden jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A szakmunkás végzettségű, korábban többször büntetett

Radics Arzén

1995-től 2009-ig élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel, négy közös gyermekük született. Kapcsolatuk azonban megromlott, többek között azért, mert a nő más férfiakkal is szoros ismeretséget kötött. A rendszeressé váló veszekedések odavezettek, hogy a nő egy világhálós társkereső oldalon megismerkedett egy másik férfival, akihez gyermekeivel együtt 2009 júniusában oda is költözött Madarasra. A vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy a sértett elhagyta, és magával vitte közös gyermekeiket, ezért elhatározta, megöli a nőt, és utána magával is végez. Július 30-án a férfi a madarasi polgármesteri hivatal előtti parkban találkozott korábbi élettársával és gyermekeivel. A férfi a láthatásra magával vitt egy rozsdás, de éles borotvakést, s egy mobiltelefonra búcsúüzenetet mondott föl. Amikor a gyerekek elmentek játszani, és a vádlott kettesben maradt a nővel, a nő háta mögé lépett, majd a borotvával megvágta a nyakát. A sértett a földre rogyott, kapálózva védekezni próbált, de a vádlott folytatta a támadást. Ennek csak az vetett véget, hogy az egyik - a segélykiáltásokra felfigyelő - kislányuk odaszaladt, és megpróbálta ellökni apját. Ezt kihasználva a sértett föl tudott állni, és kezét vérző nyakára szorítva a községháza felé szaladt, a férfi azonban üldözőbe vette, s a borotvával csapkodva még több sebet ejtett rajta. Miután a nőnek sikerült bemenekülnie a polgármesteri hivatalba, a vádlott megpróbált öngyilkos lenni, a pengével nyaka mindkét oldalán metszett sebeket ejtett. A történteknek két kislányuk is szemtanúja volt. A sértettet és a vádlottat a mentők bajai kórházba szállították, ahol a férfit meg kellett műteni, mert sérülése életveszélyes volt, a nő sebeiből két hét alatt gyógyult föl, de - a szakértői vélemény szerint - a súlyosabb, akár halált is okozó sérülés bekövetkezése nem a vádlotton múlott. A táblabíróság előre kitervelt emberölés bűntettének kísérletében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek Radics Arzént, s ezért halmazati büntetésként jogerősen tíz év fegyházzal sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.