Közélet

Sikkasztással vádolják a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét

Sikkasztással vádolják a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét

2011. június 8., szerda
Sikkasztással vádolják a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét

A hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat sikkasztással vádolt elnöke ellen szerdán kezdődött meg a bírósági eljárás az alföldi városban; Ajtai Évát azzal vádolják, hogy nem számolt el az önkormányzattól gyerekek nyári üdültetésére kapott támogatással.

A vádirat szerint a Hódmezővásárhelyi Romák Egyesületének elnökeként is dolgozó

Ajtai Éva

a civil szervezet nevében, gyerekek nyári üdültetésére vett át - három részletben - mintegy kétmillió forintot a hódmezővásárhelyi önkormányzattól. A több mint ötven gyerek 2008 júniusában el is utazott a Csongrád megyei önkormányzat balatonszárszói üdülőjébe, a nyaralást követően azonban az elnök nem egyenlítette ki a számlákat és az önkormányzati támogatásból is csupán 245 ezer forinttal számolt el, a fennmaradó összeggel sajátjaként bánt - tartalmazza a vádirat. Az elnök a gyanúsítotti kihallgatása során még azzal védekezett, hogy az összeg egy részéből "embereknek segített, a pénzt azonban nem kapta vissza". Szerdán a bíróságon már azt mondta, a támogatást az egyesület más programjaira használták fel. A vádlott ezt azzal indokolta: szóban arról állapodtak meg, hogy a támogatást egész éves működésükre, más programjaikra is fordíthatják, az aláírt támogatási szerződés azonban már nem ezt tartalmazta. A balatonszárszói üdülő tanúként meghallgatott igazgatója elmondta, bár a szerződésben 10-14 éves gyerekek nyaraltatásáról volt szó, a vendégek több mint a fele felnőtt volt. Az igazgató közlése szerint a vádlott sem az üdüléshez kapcsolódó előlegeket, sem a végszámlákat nem egyenlítette ki, a felszólításokra pedig azzal reagált, hogy nem kapta meg az önkormányzati támogatást. A per újabb tanúk meghallgatásával a nyári ítélkezési szünet után folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.