Bulvár

Rabolt a makói fokhagymatolvaj

Rabolt a makói fokhagymatolvaj

2011. június 30., csütörtök
Rabolt a makói fokhagymatolvaj

A helyi lakosok segítségének köszönhetően néhány perc alatt rendőrkézre került az a 17 éves fiatalember, aki egy idős asszonyt rabolt ki szerdán kora délután Makón. A gyanúsított múlt hét pénteken társaival fokhagymát lopott, akkor is lebukott - közölte Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő.

Az idős sértett a postán felvett nyugdíjával tartott hazafelé, amikor az Ibolya utcán a mögötte haladó 17 éves fiatalember kikapta a kerékpárja kosarából a táskáját. A sértett meg akarta akadályozni, hogy a támadója elvigye a pénzét, de ekkor a gyanúsított ellökte az idős nőt, aki elesett. Az esetnek több ember is szemtanúja volt, egyikőjük értesítette a rendőrséget, míg egy másik állampolgár kerékpáron a főtér felé menekülő elkövető után indult. A József Attila utcán állampolgárok feltartóztatták a rablót, majd azonnal kattant a bilincs is a kezén, hiszen a pontos és gyors bejelentésnek köszönhetően a rendőrök villámgyorsan a helyszínre érkeztek. Az egyenruhások megtalálták a lopott értékeket az elkövetőnél, majd visszamentek a menekülési útvonalon, ahol előkerült a sértett válltáskája is. A fiatalember azonosítása során kiderült, hogy ő volt az, akit az elmúlt hét pénteken társaival fokhagymát lopott Makó külterületén. Akkor azt mondta a makói nyomozóknak, hogy a bűncselekményből származó pénzt egy korábban összetört motor kijavítására akarta fordítani. Vallomása szerint ezúttal is ez lett volna a bankók sorsa. A fiatalkorú ellen rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. További sorsáról gyorsított eljárásban a bíróság dönt majd. Tettéért akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.