Közélet

Orbán: helyre kell állítani a munka megbecsülését!

Orbán: helyre kell állítani a munka megbecsülését!

2011. június 5., vasárnap
Orbán: helyre kell állítani a munka megbecsülését!

A miniszterelnök szerint Magyarország háborúban áll az államadóssággal és a munkanélküliséggel, amit csak úgy nyerhet meg, ha helyreáll a munka megbecsülése. Orbán Viktor ezt a vasárnapi kötcsei találkozón mondta szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Szijjártó Péter

az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormányfő arra kérte a rendezvény résztvevőit, hogy az államadóssággal és a munkanélküliséggel zajló háborút vegyék komolyan, mert "ha mi nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győzik le Magyarországot".

Orbán Viktor

azt mondta, ezt a háborút egyetlen módon lehet megnyerni: a munka megbecsülésének helyreállításával, beleértve a kétkezi, fizikai munkát is - tette hozzá a miniszterelnök szóvivője. Tájékoztatása szerint a zárt találkozón elhangzott, hogy az ország megújítása érdekében folytatni kell az adócsökkentést, a bürokrácia visszaszorítását, az Új Széchenyi-tervet, a munkavállalás feltételeinek könnyítését, és nagyszabású közmunkaprogramokat kell indítani. A kilencedik kötcsei találkozót A nemzeti kormányzás első éve címmel tartották vasárnap. Szijjártó Péter és

Balog Zoltán

, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a rendezvényen Orbán Viktor mellett

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter és

Navracsics Tibor

miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is értékeli a tavalyi választás óta eltelt időszakot. A kötcsei "pikniket" 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen; a tanácskozások nem nyilvánosak. A most vasárnapi azért lehetett a kilencedik találkozó, mert tavaly két alkalommal is megszervezték azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.