Közélet

Negyven helyszínen tartanak útlezárásokat a szakszervezetek

Negyven helyszínen tartanak útlezárásokat a szakszervezetek

2011. június 29., szerda
Negyven helyszínen tartanak útlezárásokat a szakszervezetek

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tart ma több szakszervezet az ország 40 pontján, hogy így tiltakozzanak a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen.

A Liga Szakszervezetek által szervezett demonstrációhoz szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik tagszervezeti szinten. Részt vesz a megmozduláson az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is. A Liga Szakszervezetek két héttel ezelőtt döntött arról, hogy június 29-re általános országos sztrájkot és félpályás útlezárást szervez. Az országos sztrájkot végül nem tartják meg, de útlezárások lesznek. A szervezők közlése szerint a reggel 7 órakor kezdődő, egynaposra meghirdetett, de legalább 12 órán át tartó akció keretében Pécsen és Miskolcon fél pályán lezárják a főváros felé vezető utakat, s Budapest és - Tolna kivételével - valamennyi megye nagyobb útvonalain is tartanak forgalomlassító megmozdulást. Lezárásra kell számítani Székesfehérváron, Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Tatabányán, valamint további nagyobb városokba vezető utakon, például Gyulánál és Szegednél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.