Bulvár

Narancsriasztás több régióban

Narancsriasztás több régióban

2011. június 6., hétfő
Narancsriasztás több régióban

Felhőszakadásszerű esőzések miatt az ország több régiójára narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ); legalább csütörtökig hasonló időre kell készülni - közölte Üveges Zoltán, a szolgálat veszélyjelző munkatársa hétfőn az MTI-vel.

A narancssárga riasztás Közép- és Észak-Magyarországon, valamint a dél-alföldi régióban, Bács-Kiskun megyében van érvényben. Ezeken a területeken rövid idő alatt helyenként jóval több mint 50 milliméter csapadék is hullhat, valamint több helyen előfordulhat jégeső, két centiméter nagyságú jégdarabokkal. A nap folyamán később is szerte az országban előfordulhatnak zivatarok, így a Tiszántúlon és a Dunántúlon is, de ezek valószínűleg nem lesznek olyan intenzívek, mint az ország középső területein - tette hozzá. Kedden is országszerte készülni kell zivatarokra. A hétfőihez hasonló felhőszakadásszerű esőzésre elsősorban a Duna-Tisza közén, Észak-Magyarországon, illetve a Dunántúl keleti felében lehet számítani. Ezeken a területeken a rövid idő alatt lehulló csapadék az 50 millimétert is meghaladhatja. Szerdán és csütörtökön is hasonló időre kell számítani.

Üveges Zoltán

elmondta, hogy legalább csütörtökig fülledt idő lesz, a maximumhőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Csütörtökön az esti órákban várható egy hidegfront, ennek következtében először az északnyugati területeken frissül fel a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.