Szórakozás

Múzeumok éjszakája az Emlékpontban

Múzeumok éjszakája az Emlékpontban

2011. június 18., szombat
Múzeumok éjszakája az Emlékpontban

Június 18-a éjszakáján 185 vidéki közgyűjtemény kínálja színesebbnél színesebb, érdekfeszítő és könnyed programjait az első „két éjszakás kalandon”. A magyar nyár legnépszerűbb kulturális rendezvényén a hódmezővásárhelyi Emlékpont hat órától rendhagyó tárlatvezetésekkel és öltözködéstörténeti bemutatóval várja az érdeklődőket.

Szombaton este ismét megnyílnak a múzeumok – ezúttal csak vidéken, a budapesti éjszakára egy héttel később kerül sor – hogy színes programokkal csalogassák be a kultúrakedvelőket a közgyűjteményekbe. Az Emlékpontba hosszabbított nyitva tartással, este kilencig várják a látogatókat. 18 órától a képzőművészeti szimpózium alkotásai között kalauzolják vezetéssel az érdeklődőket a legfrissebb vásárhelyi kortárs művészeti törekvések között. Ezt követően hét órakor az Ez (volt) a divat címmel az ötvenes, hatvanas évek ruhatára elevenedik meg korabeli felvételeken és ruhákon keresztül. A kommunista diktatúra évtizedeit bemutató állandó kiállítás is rendhagyó vezetéssel tekinthető meg, 20 órakor Rendszerzárlat címmel, a pártvezetés „elbaltázott” intézkedéseiből, törekvéseiből villantanak fel egy-egy ma már nevetségesének tűnő történetet a múzeum munkatársai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.