Egészség

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyben július elseje

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyben július elseje

2011. június 23., csütörtök
Munkaszüneti nap lesz az egészségügyben július elseje

A jövőben július elseje munkaszüneti nap lesz az egészségügyben, a jövő pénteken várhatóan több rendelő és gyógyszertár is zárva lesz.

Az egészségügyért felelős államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében hívta fel a figyelmet, hogy az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére a tárca kezdeményezésére ez évtől július elseje, a Semmelweis-nap munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók számára. A törvény a munkaszüneti napot a foglalkoztatási - munkaviszonyban vagy közalkalmazotti - jogviszonyban álló érintett dolgozók számára biztosítja - tették hozzá. Ennek megfelelően a folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek nem lesznek nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál, mint a fekvőbeteg-gyógyintézetek vagy az Országos Mentőszolgálat, az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak. Az egyéni és társas vállalkozókra, valamint a közforgalmú gyógyszertárat személyi jog alapján működtető gyógyszerészekre a munkaszüneti nap nem érvényes - írták. Az egészségügyi államtitkárság azt tanácsolja, hogy a betegek június végén tájékozódjanak a július elsejei háziorvosi rendelésről, a gyógyszertárak nyitva tartásáról, a rendelőintézetek aznapi működéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.