Egyetem

Megkezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségik

Megkezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségik

2011. június 2., csütörtök
Megkezdődnek az emelt szintű szóbeli érettségik

Csütörtökön kezdődnek és hat napon keresztül zajlanak az idei tavaszi érettségik emelt szintű szóbeli vizsgái, a diákok emelt szinten 57-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is.

Az oktatásért felelős államtitkárság közleménye szerint 30.760 szóbeli vizsgára 139 helyszínen, 2012 tantárgyi bizottság előtt kerül sor. Az emelt szintű vizsgákat a vizsgaszervezésre kijelölt hét megyei kormányhivatal (KH) szervezi, míg a szóbeli tételeket az Oktatási Hivatal készíttette és - a hét megyei kormányhivatal közreműködésével - juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízta meg. A diákok teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, és a vizsgaszervező KH megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak - olvasható a kormany.hu portálon. Az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 28-ig tartják a középszintű szóbeli vizsgákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.