Egyetem

Második a Radnóti-gimnázum a Fiatalok Európa Erdeiben versenyen

Második a Radnóti-gimnázum a Fiatalok Európa Erdeiben versenyen

2011. június 26., vasárnap
Második a Radnóti-gimnázum a Fiatalok Európa Erdeiben versenyen

A Baár-Madas Református Gimnázium csapata képviseli hazánkat a nemzetközi döntőben, másodikként a szegedi Radnóti-gimnázium csapata végzett.

A budapesti Baár-Madas Református Gimnázium csapata nyerte a Fiatalok Európa Erdeiben (Young People in European Forests - YPEF) néven középiskolások számára meghirdetett, erdőkkel kapcsolatos tanulmányi verseny magyarországi döntőjét, így ők képviselhetik hazánkat a 2011. szeptember 28-29-én Lengyelországban rendezendő nemzetközi döntőben, ahol tizenhárom európai ország diákjai mérik össze tudásukat. Magyarországon az Országos Erdészeti Egyesület és a Kitaibel Pál Verseny által közösen meghirdetett verseny nyertesei a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából júliusban háromnapos felkészítő táborban vehetnek részt a Madas András Erdészeti Erdei Iskolában, Visegrádon. A budapesti Erdészeti Információs Központban, június 25-én tartott országos döntőn az idén indult angol nyelvű versenyen résztvevő 17 magyar csapat legjobbjai mérték össze tudásukat. Az ünnepélyes díjátadáson Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára elmondta, hogy az Erdők Évében Magyarországon szerencsére nem az erdőterület csökkenésével kell foglalkozni, hiszen az ország erdeinek térfoglalása az elmúlt száz évben folyamatosan nőtt. Az egész társadalomnak fontos azonban tudatosítania, hogy ennek a természeti örökségnek a megőrzése közös felelősségünk, nemcsak egy szűk szakmai réteg kötelessége. Az első három helyezést elért iskola csapata: I. helyezett: Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest (

Kemenes Anna, Pásztori Zsolt, Ujvári Gergely

; felkészítő tanár:

Vetlényi Dávid

) II. helyezett: Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged (

Nászai Anna, Országh Noémi, Vadász Anna

; felkészítő tanár:

Fazekasné Gulyás Éva, Gál Viktória

) III. helyezett: Eötvös József Gimnázium, Tata (

Annoh Jennifer, Éliás Máté, Fazekas Márton

; felkészítő tanár:

Jankyné Jurecska Mária

). (Kiadó: Országos Erdészeti Egyesület Forrás: OS-SZEGEDma.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.