Kultúra

Martin György Országos Néptáncfesztivál Szegeden

Martin György Országos Néptáncfesztivál Szegeden

2011. június 24., péntek
Martin György Országos Néptáncfesztivál Szegeden

Több száz táncos ünnepli az első táncházi találkozó megrendezésének harmincadik évfordulóját és a táncház-mozgalom elindulásának közelgő jubileumát a július 1-jén kezdődő VII. Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden.

A

Martin György

1983-ban elhunyt táncfolklorista nevét viselő fesztivált minden második évben rendezik meg Szegeden - mondta

Simoncsics János

fesztiváligazgató az eseményről tartott pénteki sajtótájékoztatón. A hagyományokhoz híven az idei fesztivál is menettánccal indul a szegedi sétálóutcán, majd a résztvevő együttesek a Dugonics téren adnak néhány perces ízelítőt műsorukból mintegy kedvcsinálóul a Kisszínházban rendezendő folklórbemutatókhoz. A Magyarországról és a vajdasági Topolyáról érkező amatőr társulatok 20-25 perces bemutatóit július 1-jén este és 2-án délután láthatja a közönség a színházban. A fesztivál az első táncházi találkozó megrendezésének harmincadik évfordulója és a táncház-mozgalom elindulásának közelgő negyvenedik jubileuma köré szerveződő gáláját július 2-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon tartják. Az egész estés műsor első felében a szegedi táncházakban zenélő muzsikusok lépnek a színpadra. A második,

Diószegi László

Harangozó-díjas koreográfus rendezte részben pedig a vendég társulatok és a házigazda Szeged Táncegyüttes tagjai mutatják be különböző tájegységek táncait. A fesztiválon résztvevő együttesek produkcióit zsűri értékeli, s a társulatok a szakmai tanácsok mellett pénzdíjat is kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.