Közélet

Már százezren igényelték a kettős állampolgárságot

Már százezren igényelték a kettős állampolgárságot

2011. június 27., hétfő
Már százezren igényelték a kettős állampolgárságot

Beérkezett a százezredik magyar állampolgársági kérelem az egyszerűsített honosítás keretében. A százezredik kérelmezőt, Virág Lászlót és családját Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes fogadta a Parlamentben – írja a Magyar Nemzet Online.

A politikus úgy nyilatkozott az újságíróknak: a kérelmek 65 százalékát már feldolgozták, az állampolgársági eskütételek folyamatosak. Állampolgársági esküt eddig mintegy 10 ezren tettek.

Semjén Zsolt

elmondta: az eskütételek a legújabb informatikai fejlesztéseknek köszönhetően felgyorsulhatnak a jövőben.

Balogh Virág László

háláját fejezte ki a kormánynak, amiért lehetővé tette, hogy magyar állampolgárokká válhassanak. Felidézte, hogy korábban már voltak magyar állampolgárok, 1941-től 1945-ig: őt 1942-ben, amikor a vajdasági Csúrogon megszületett, magyarnak anyakönyvezték; tíz évvel ezelőtt kérte régi állampolgárságának honosítását, de a rendőrök csak „mosolyra húzták szájukat, nem tettek semmit ennek érdekében”. Most beadtuk, és nemcsak azért tartozunk nagy köszönettel, hogy állampolgárok leszünk, hanem azért külön is, hogy mi lettünk a százezredikek – tette hozzá Balogh Virág László, aki feleségével, tanár fiával és annak házastársával érkezett Budapestre. Az állampolgársági kérelmet két unokája számára is kérvényezték. A Fidesz előzetes kalkulációi alapján 250-400 ezer honosítási kérelemre számít, az intézményrendszert is ehhez igazították. A legtöbb igénylés Erdélyből és a Vajdaságból érkezik, de a világ minden tájáról jött már kérelem. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.