Közélet

LMP: a nők sokat vártak az Orbán-kormánytól, de csalódtak

LMP: a nők sokat vártak az Orbán-kormánytól, de csalódtak

2011. június 5., vasárnap
LMP: a nők sokat vártak az Orbán-kormánytól, de csalódtak

A LMP szerint a nők pozitív várakozással néztek az Orbán-kormány munkája elé, de csalódniuk kellett, mert olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel nem támogatja őket.

Ertsey Katalin

, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a kormány elmúlt egy évét a nők szempontjából értékelő sajtótájékoztatóján azt mondta: egyszerre jellemzi a kormány munkáját az arrogancia és a tétlenség azokban a témákban, amelyek a nőket érdeklik. Ez két téma a munka és a család, "legyen munkám, és lehessen gyermekem" - fogalmazott. Az ellenzéki politikus szerint a nők foglalkoztatottságának szintje változatlan maradt az elmúlt egy évben, az továbbra is 56 százalék, a szülések száma azonban drasztikusan, 10 százalékkal csökkent. Ezt egy éve nem kezelik - tette hozzá. A megoldás a képviselő szerint az lenne, ha a kisgyermekes anyákat visszavezetnék a munkaerőpiacra. A munkahelyek terén arra lenne szükség, hogy olyan rugalmas munkavégzési formákat támogassanak, amelyek lehetővé teszik, hogy a nők a gyermeknevelés mellett elvégezhessék munkájukat is - hangsúlyozta Ertsey Katalin, hozzátéve: a részmunkaidős foglalkoztatás csapda, az csak megnehezíti a gyermekvállalást, mert a néhány órai munkáért kapott pénzből nem tudnak megélni. A magyar nők egy "csendes szülési sztrájkot" tartanak, amely a dél-európai országokban is megfigyelhető - fogalmazott a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.