Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: nem tudott a Makóval lépést tartani az FK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az FK 1899 Szeged múlt heti Algyő elleni veresége miatt minden kék-fekete érzelmű drukkernek elszállt a vérmes reménye az érmes helyek megszerzésére. A Hüvös-legényeknek egy céljuk lehet a bajnokság hátralévő részében, hogy minél jobb helyen fejezzék be a küzdelmeket. Makón azonban nem sikerült a pontszerzés.

A megyekettes bajnokság felsőházában minden lényegi kérdés eldőlt. Csupán némi “finomításra” van szükségük a csapatoknak, hogy ki milyen pozícióban zárják a küzdelmeket. Az egyik ilyen helyosztóra érkezett Makóra a szurkolók csapata.

A két város sok-sok éves futball-viszályának nyomát sem lehetett felfedezni a “Hagymavárosban” rendezett találkozón.
A baráti viszony a játékosokra is átragadt. A mérkőzés sportszerű légkörben zajlott. Egyetlen alattomos, szándékos vagy durva belépőért sem kellett sípjába fújnia a játékvezetőknek.
Aki nem látta a találkozót és csak a végeredményt ismeri, azt gondolhatja, hogy sima vendégvereség született, noha koránt sem volt könnyű győzelem a makóiak számára. A kék-feketék kezdték jobban a találkozót, tíz perc után Holecska jóvoltából zörgött a háló (0-1). A bekapott gól felébresztette a hazaiakat, akik a mérkőzés 15. percében Dávid M. révén egyenlítettek (1-1). Ezután jobbára a mezőnyben folyt a játék, egy-egy kósza, kidolgozatlan helyzetben ellőtt labdára tornáztak a kapusok. A nagy meleg miatt nem volt öldöklő az iram, így mindenki számára megnyugtatóan jött a szünet.

Az öltözőben elhangzott edzői intelmeket a hazai játékosok fogadták meg, pontosabban kezdtek játszani a második félidőben. Ennek rövidesen gól lett az eredménye, Dávid M. kettőre növelte saját és csapata góljai számát (2-1). Átszervezni kényszerült csapatát Hüvös Gábor, a végig nagyszerűen játszó Turjánt feltolta a középpályára, a rutinos játékos pedig góllal igazolta edzője nagyszerű döntését (2-2). A mérkőzésnek ebben a periódusában jobban játszott a vendég alakulat, sőt, az FK ellen megcsillant a győzelem lehetősége is. A három pont reményében kitámadt a csapat, ez azonban alaposan megbosszulta magát. A fiatal, magasabb osztályokban edződő makói játékosok zavartalanul kerültek a szegedi védők mögé. Kószó közelről vette be Brunczvik kapuját, így ismét a Makónál volt az előny (3-2), ekkor már eldőlni látszott a találkozó. A hosszú idő után visszatérő Majoros sem tudott lendíteni csapatán, akik mindent egy lapra feltéve támadtak, a remekül kontrázó hazaiak pedig lőtték a gólokat: előbb Árva talált be (4-2), két perccel a vége előtt pedig Győriről hullott a labda a kapuba (5-2).

Két egyforma képességű csapat találkozóján, végül a szerencsésebb hazaiak zsebelhették be a három pontot. Egy forduló van még hátra a bajnokságból, melyben az FK 1899 Szeged hazai pályán fogadja a Székkutast. Tisztességes búcsúban bíznak a kék-feketék háza táján, ám ez nem lesz egyszerű, mert több játékost is nélkülözni kényszerül majd Hüvös Gábor.

Contitech-Makó FC II. – FK 1899 Szeged 5-2 (1-1). Makó, Maros-parti pálya, 100 néző, vezette: Orosz.
Makó: Komáromi – Győri, Rakity, Kónya (Varga 76′), Bíró, Dávid M. (Igaz 59′), Kerekes, Kószó (Kalász 80′), Paku, Árva, Nagy N. Edző: Bárány Mihály.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes, Dervaderics, Turján, Gonda, Holecska (Burzon 55′), Lednitzky (Nagy V. 46′), Imre Z., Herczeg (Majoros 76′) , Ács, Dóra. Edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Dávid M. (2), Kószó, Árva, Győri, illetve Holecska, Turján.
Sárga lap: Dávid M., Kónya, Kószó, Árva ill. Meszes, Lednitzky, Nagy V., Herczeg, Turján.

Hüvös Gábor: Sajnos az eredmény ismét igazságos volt, igazolja azt, hogy a második félidő derekától teljesen elfáradtunk. Nagy bravúrral még tudtunk egyenlíteni 2-2-nél, de utána már nem voltunk képesek tartani a lépést a Makóval. Ha jövő héten sikerül Szatymaz ellen bravúrt elérnünk, a felsőházi szereplésünkkel elégedettek lehetünk. Mai napon végre pályára lépett Majoros is hosszas hiányzás után, de a tekintélyt parancsoló játék sem tudta átlendíteni a csapatot a holtponton.

Ifjúsági mérkőzésen: Contitech-Makó – FK 1899 Szeged 6-0

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál