Sport

Labdarúgás: Dürgő-triplával verte a SZVSE a Tápét

Labdarúgás: Dürgő-triplával verte a SZVSE a Tápét

2011. június 12., vasárnap
Labdarúgás: Dürgő-triplával verte a SZVSE a Tápét

Győzelemmel zárta szereplését a megyei I. osztályban a SZVSE-Gyálarét. Bóka Ferenc alakulata nagyszerű őszi és hullámzó tavaszi teljesítménnyel a hatodik helyet szerezte meg.

Ünnepi hangulatban rendezték meg a felnőttek mérkőzését Gyálaréten, ugyanis a nem sokkal azelőtt befejeződött ifimeccsen a SZVSE drámai körülmények között, izgalmas hajrát követően 2-1-re legyőzte a Tápét. Ezzel Rózsa Dánielék megtartották minimális előnyüket a Csongráddal szemben, s megszerezték a megyei U19-es bajnokság aranyérmét. Valószínűleg

Bóka Ferenc

játékosait is feldobta ez a gyönyörű siker – hozzá kell tenni: a tavasszal a felnőttek között sok lehetőséget kapott futballisták közül

Balog Péter, Környei Bence

és

Márki Kornél

is az U19-ben szerepelt szombaton,

Busa Bence

viszont fordított utat járt be –, hiszen hatalmas lendülettel és kedvvel kezdték a találkozót. Már a 2. percben zörgött is a vendég tápaiak hálója:

Kozma Szilárd

húzott el a jobb szárnyon, középre adását pedig

Dürgő Péter

váltotta gólra; 1-0. Az első fél órában újabb két találattal növelték előnyüket a vasutasok, akiknek taktikája maximálisan érvényesült. A hazaiak kissé visszahúzódtak, majd a labdaszerzéseket követően azonnal beindították gyors támadóikat az üres területekre, így szét tudták zilálni a védekezését túlságosan is feltoló Tápét. Egy-egy remek megugrásból a 13. percben Dürgő Péter, majd a 26.-ban

Hegyesi Zsolt

vette be

Kispéter

kapuját; 3-0. A fordulást követően is megmaradt a SZVSE nyomasztó mezőnyfölénye, s a 67. percben egy mintaszerű akció végén Dürgő Péter saját maga harmadik, együttese negyedik gólját is megszerezte; 4-0. A végén azért a látogatóknak még sikerült szépíteniük, hogy ne legyen olyan csúnya a vereség. A 86. percben

Kőszegi Szabolcs

a balösszekötő helyéről jobbal tekerte rá, a labda a hosszú oldali kapufáról

Reguli Máté

hálóőrre, róla pedig a hálóba pattant; 4-1. Ez azonban már nem osztott, nem szorzott, a bajnokság hajrájára ismét nagyszerű formába lendült csatárai vezette SZVSE magabiztosan és megérdemelten nyerte a derbit. Bóka Ferenc együttese így 51 ponttal a hatodik helyen fejezte be a bajnoki küzdelmeket. Mint emlékezhetünk, az ősz pompásan sikerült a szegediek számára, hiszen 31 ponttal negyedikként teleltek (a mezőnyben egyedüliként veretlenül, nyolc győzelemmel és hét döntetlennel a tarsolyban), s reális esélyük volt az éremszerzésre. A tavaszi szezon azonban már nem teljesített ilyen jól a fiatal alakulat, hiszen mindösszesen 20 pontot tett hozzá az ősszel bezsebeltekhez (hat győzelem és két döntetlen mellett hét vereség rontotta a mérleget). A csapat 56 góljából 33-at vállalt a két meghatározó támadó, a még mindig csak 22 esztendős Hegyesi Zsolt és a 23 éves Dürgő Péter. Hegyesi húsz, Dürgő tizenhárom alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Ki kell emelni: a két nagyszerű futballista emellett kispályán is maradandót alkotott, hiszen oroszlánrészt vállaltak abból, hogy az UTC Szeged futsalgárdája kivívta az NB I-be való feljutást.

A labdarúgó megyei I. osztály 30. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Tápé ESK 4-1 (3-0).

Gyálarét, 100 néző, vezette: Samu László.

SZVSE:

Reguli – Hegyesi Á., Fröhlich, Ágoston, Virág, Beleznai (Busa), Dürgő, Hegyesi Zs., Illés T., Kozma, Petróczki. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Tápé:

Kispéter – Kövecs, Mudri, Kecskés, Miklós Nagy (Székely), Horváth T. (Farkas Z.), Fodor (Farsang), Markó, Kozó, Kőszegi, Jenei. Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Dürgő 3 (2', 13', 67'), Hegyesi Zs. (26'), illetve Kőszegi (86') Bóka Ferenc, a SZVSE mestere:

„Megérdemelt győzelmet arattunk a lelkes vendégek ellen. Az egész felnőttcsapat nevében gratulálni szeretnék az ifik bajnoki címéhez! Ami bennünket illet, fiatalságunkhoz képest igen parádés őszt produkáltunk, amit hullámzó tavasz követett. Összességében azonban elégedett vagyok a játékosokkal, köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.