Sport

Kosárlabda: vereség a németektől, szertefoszlott Eb-álmok

Kosárlabda: vereség a németektől, szertefoszlott Eb-álmok

2011. június 15., szerda
Kosárlabda: vereség a németektől, szertefoszlott Eb-álmok

A magyar női kosárlabda-válogatott szerdán simán, 67-56-ra kikapott a németektől az Európa-bajnoki pótselejtező rájátszásának soproni visszavágóján, így kettős vereséggel alulmaradt a párharcban, és nem jutott ki a lengyelországi Eb-re.

A vasárnap Oberhausenben 59-53-ra alulmaradt magyarok számára jó hír volt, hogy a sérüléséből lábadozó

Honti Kata

játékra jelentkezett a visszavágón, viszont annál kellemetlenebbül érintette őket

Anne Breitreiner

meccset megnyitó triplája. A negyedik percben már a közönségtől űzött házigazdák vezettek, főként

Krivacsevics Tijana

és a kapitány

Fegyverneky Zsófia

jóvoltából.

Székely Norbert

tanítványai 15-8-nál már továbbjutásra álltak, ám nemsokára ismét szorosabb lett a meccs. A második negyedben két vendégpontra nyolc érkezett, tíz pont fölé nőtt a hazai előny, majd a rivális 10-0-ás rohama következett, és a szurkolók döbbenetére a 18. percben 25-27-et mutatott az eredményjelző. A félidőben 33-33 volt az állás. Térfélcsere után valóságos rémálomba fordult a találkozó, ugyanis a németek egyre inkább az előzőleg esélyesebbnek tartott magyar csapat fölé kerekedtek. Romy Bär és a Pécsett is megfordult

Dorothea Richter

elkapta a fonalat, a túloldalon pedig sorra maradtak ki a dobások, így az utolsó negyed 40-49-ről - azaz összesítésben mínusz 15-ről - indult. Az egyre fásultabban küzdő nemzeti csapat már nem tudott újítani, a németek fizikailag és mentálisan is jobb formát mutattak, így megérdemelten nyerték meg a meccset és a párharcot. A Mediteam Szeged csapatkapitánya, Laklóth Anna nem jutott szerephez a mérkőzésen A 2009-es lettországi Eb-től három vereséggel búcsúzott magyarok így lemaradtak a szombaton rajtoló kontinenstornáról.

Női kosárlabda Európa-bajnoki pótselejtező, visszavágó:

Magyarország – Németország 56–67 (17–13, 16–20, 7–16, 16–18)

Sopron, MKB-Aréna, 1500 néző. Vezette: Lopes (portugál), Olaru (román), Hordov (horvát).

Magyarország:

Fűrész 5/3, Fegyverneky 12, Vajda 6, Krivacsevics 9, Horti 7.

Csere:

Honti 10/3, Raksányi 3, Szécsi 2, Vida 2.

Szövetségi kapitány:

Székely Norbert.

Németország:

Mersch, RICHTER 13, Breitreiner 4/3, BÄR 11/3, Koop 4.

Csere:

Menz 1, Austmann 8, Kühn 6, Greunke 14, Gläser 6, Thimm, Wagner.

Szövetségi kapitány:

Bastian Wernthaler.

Kipontozódott:

Bär (36'), Fűrész (38').

Tovább jutott Németország, kettős győzelemmel, 126-109-es összesítéssel.

Székely Norbert szövetségi kapitány:

"Csalódottak vagyunk, mert nem sikerült kijutni az Eb-re. Férfias, amit végigcsináltak a lányok az elmúlt másfél hónapban. Letettük egy válogatott alapjait, amire lehet építeni, remélem, tudunk tovább fejlődni, hogy az ilyen szoros meccseket megnyerjük. Ma a második félidőben nem találtuk a zónavédekezés ellenszerét, és sokat hibáztunk. A mentális probléma pedig az a korlát volt, amelyet nem tudtak átlépni a hosszú idénytől kissé kiégett a játékosok. Örülök, hogy együtt dolgoztunk, és remélem, folytatjuk a munkát."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.