Sport

Kosárlabda: Hanga Ádám San Antonióba utazik

Kosárlabda: Hanga Ádám San Antonióba utazik

2011. június 26., vasárnap
Kosárlabda: Hanga Ádám San Antonióba utazik

Vasárnap délben San Antonióba utazik Hanga Ádám, akit a pénteki játékosbörzén kiválasztott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs.

Lóránt András

menedzser arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a játékos egyedül kel útra a tengerentúlra, és a tervek szerint csütörtökön érkezik majd vissza. A

Nemzeti Sport úgy tudja

, hogy a draftot követően pénteken és szombaton is megbeszélések folytak

Hanga

, valamint a menedzser és a négyszeres NBA-bajnok klub képviselői között. Az újság szerint a texasiak szeretnék, hogy Hanga körbenézzen a városban, találkozzon az egyesület dolgozóival és vezetőivel, akik személyesen is meg akarják ismerni. Ráadásul az is szempont, hogy a levegőben lóg az úgynevezett lockout, mert a játékosok szakszervezete és a tulajdonosok egyelőre nem tudtak megegyezni egymással a július elsején lejáró kollektív szerződésről, s ha nem jutnak dűlőre, elmaradhat az NBA következő szezonja. Ez esetben a Spurs nem hívhatja meg elseje után Hangát, nem tárgyalhat vele - írja a lap. A 22 éves bedobó az első magyar kosaras, akit kiválasztottak az NBA-drafton. Hanga a mostani szezonban ezüstérmet nyert az Albacomppal, majd szerződést kötött a spanyol élvonalban szereplő Manresa együttesével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.