Bulvár

Körözött jármű és személy Kiszombornál

Körözött jármű és személy Kiszombornál

2011. június 1., szerda
Körözött jármű és személy Kiszombornál

Két nap alatt két körözött járművet és egy körözött személyt fogtak el a kiszombori határrendészek - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Május 30-án a délutáni órákban egy bolgár honosságú jármű jelentkezett kilépésre az országból. A kiszombori határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek ellenőrizték a román sofőr által szállított francia rendszámú motorkerékpárt, amiről csakhamar kiderült, hogy azt a francia hatóságok lopottként körözik. A rendőrök a járművet lefoglalták. Másnap reggel már körözött személynél jelzett a Schengeni Információs Rendszer. Egy magyar állampolgár szeretett volna kilépni az országból Kiszombornál, azonban ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy ellene a Szarvasi Városi Bíróság csalás bűntette miatt elfogatóparancsot adott ki. A határrendészek elfogták, majd őrizetbe vették. További sorsáról a körözést elrendelő hatóság dönt. Késő éjszaka egy román állampolgár jelentkezett belépésre az átkelőn egy Opel Astra típusú személygépkocsival. Ellenőrzése során a SIS rendszer jelezte, hogy a német hatóságok lopás miatt körözik a járművet, így azt a határrendészek lefoglalták. A két körözött jármű vonatkozásában a további intézkedéseket az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ schengeni kapcsolattartó egysége teszi meg - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.