Bulvár

Kora délután kezdődnek kedden a záporok

Kora délután kezdődnek kedden a záporok

2011. június 7., kedd
Kora délután kezdődnek kedden a záporok

Várhatóan kedden kora délután kezdődnek majd a záporok - akár jégeső és erős szél is lehet - és éjfélig tarthatnak az ország egész területén - mondta Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.

A szakember szerint nagyon nehéz megjósolni a helyi záporok kezdetét és végét, mivel ezekre az jellemző, hogy nagyon gyorsan alakulnak ki, majd ugyanolyan gyorsan véget is érnek. A záporokat a Kárpát-medencében lévő meleg, nedves és labilis levegő okozza, amely egy nap alatt akár többször is zivatarfelhővé alakulhat - várhatóan kedden is így lesz majd - tette hozzá. A várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára keddre is narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján szereplő kedd reggeli adatok szerint Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon lehet a nap folyamán arra számítani, hogy helyenként rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék esik. Az előrejelzés szerint felhőszakadásra a legkisebb esély a Tiszántúlon mutatkozik. A nap folyamán több helyen - a jégeső és a zivatarok környezetében - a szél sebessége átmenetileg óránként 60-90 kilométeres lehet, néhány helyen esetleg az óránkénti 90 kilométert is meghaladó erejű széllökésekre lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.