Sport

Kézilabda: a végsőkig küzd a Pick a halálcsoportban

Kézilabda: a végsőkig küzd a Pick a halálcsoportban

2011. június 30., csütörtök
Kézilabda: a végsőkig küzd a Pick a halálcsoportban

A keddi bécsi sorsolás után kiderült, a tavalyinál is nehezebb dolga lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután egy halálcsoportként jellemezhető hatosba került.

Montpellier, Koppenhága, Kiel, Leon - a Karabaticcsal felálló francia és a szinte teljes nemzeti csapatot adó dán bajnok, a német második és a spanyol harmadik. Ezek a csapatok lesznek az ellenfelei a Pick Szegednek a Bajnokok Ligája D csoportjának küzdelmei során, hatodikként a Pick számára korántsem ismeretlen szlovák bajnok Eperjes, valamint a szerb (Partizan Beograd), a görög (AEK Athén) és a portugál (Porto) első egyike fog csatlakozni a selejtezők után. Skaliczki László vezetőedző a sorsolással kapcsolatban úgy nyilatkozott: "Európa legjobbjaival kell megmérkőznünk. Nehéz csoport, de nem lehet válogatni, a végsőkig fogunk küzdeni. Folytatjuk az egy éve megkezdett munkát, építjük a csapatot. A játékosok számára óriási kihívás ilyen gárdák ellen játszani." A

klub honlapján

Tatai Péter válogatott kapus bizakodva tekint a csoportmeccsek elé: "Nagyon jó csapatokat kaptunk, ilyen neves ellenfelekkel megmérkőzni mindig nagy dolog, komoly kihívás. Az elmúlt idényben bemutattunk jó néhány bravúrt, most is erre lesz szükségünk, ha tovább szeretnénk jutni a csoportból. Miért ne sikerülne? Az idén is összejött, képesnek tartom a Pick Szegedet egy újabb csodás eredmény elérésére." A Nemzeti Sport Online által a BL-sorsolások kapcsán

telefonon megszólaltatott

Gyurka János

szövetségi edző már nem ennyire optimista a Pick csoportellenfeleivel kapcsolatban: "Ez egy halálcsoport, a Szegednek semmi esélye. Nagyon erős ágon vannak, csak a tisztes helytállás lehet a cél, hogy minél több tapasztalatot szerezzen az épülő csapat, s minél többet profitálhassanak belőle. Nem a Szegedet lebecsülve mondom, de ezek a csapatok nagyon nagy nevek, s tavaly is elég szépen meneteltek." A magyar bajnok Veszprém a B jelű kvartettbe nyert besorolást, ahol többek között a Pick tavalyi csoportellenfelével, az orosz Csehovszkije Medvegyi csapatával, illetve a spanyol Ciudad Reallal kell megmérkőznie a német Füchse Berlin és a dán Silkeborg mellett.

A csoportkör menetrendje:

1. forduló:

szeptember 28. és október 2. között

2. forduló:

október 5. és 9. között

3. forduló:

október 12. és 16. között

4. forduló:

október 19. és 23. között

5. forduló:

november 16. és 20. között

6. forduló:

november 23. és 27. között

7. forduló:

november 30. és december 4. között

8. forduló:

február 8. és 12. között

9. forduló:

február 15. és 19. között

10. forduló:

február 22. és 26. között

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.