Sport

Kézilabda: a Montpellier és a Kiel is a Pick csoportjában

Kézilabda: a Montpellier és a Kiel is a Pick csoportjában

2011. június 28., kedd
Kézilabda: a Montpellier és a Kiel is a Pick csoportjában

Bécsben elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának a sorsolását. A Pick Szeged a D csoportba került, a francia Montpellier, a dán Koppenhága, a német Kiel, és a spanyol Leon társaságába, a hatodik csoporthelyet egy, a selejtezőkből bekerülő csapat kapja majd - tudatja a klub honlapja.

Skaliczki László

vezetőedző a csapat weboldalán a következőképp értékeli a csoportbeosztást: "Európa TOP-csapatai kerültek a csoportunkba, a Montpellier és Koppenhága hazájában bajnok lett. A dánok alaposan beerősítettek, több neves kézilabdás a nyáron hozzájuk igazol. A Kiel a Bundesliga meghatározó együttese, a Leon hasonló játékerőt képvisel, mint tavaly a csoportunkban a Valladolid. Nehéz csoport, de nem lehet válogatni. A munkát folytatjuk, amit elkezdtünk, építjük a csapatot, a játékosok számára hatalmas kihívás ilyen csapatok ellen játszani." A magyar bajnok Veszprém a B jelű kvartettbe nyert besorolást, ahol többek között a Pick tavalyi csoportellenfelével, az orosz Csehovszkije Medvegyi csapatával, illetve a spanyol Ciudad Reallal kell megmérkőznie a német Füchse Berlin és a dán Silkeborg mellett.

A félrfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:

Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Kadetten Schaffhausen (svájci), Chambéry (francia), Bosna Sarajevo (bosnyák), A selejtező 2. csoportjának győztese.

B csoport:

Csehovszkije Medvegyi (orosz), MKB Veszprém (magyar), Ciudad Real (spanyol), Füchse Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), A szabadkártyások viadalának győztese.

C csoport:

Hamburg (német), Cimos Koper (szlovén), Constanta (román), Szentpétervár (orosz), Wisla Plock (lengyel), A selejtező 3. csoportjának győztese.

D csoport:

Montpellier (francia), AG Köbenhavn (dán), Kiel (német), Ademar León (spanyol), PICK-SZEGED (magyar), A selejtező 1. csoportjának győztese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.