Bulvár

Keddtől is marad a sok napsütés

Keddtől is marad a sok napsütés

2011. június 13., hétfő
Keddtől is marad a sok napsütés

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből elvétve zápor, kis valószínűséggel akár egy-egy zivatar is előfordulhat.

Délutántól nyugaton a magas szintű felhőzet is megnövekszik. Kedden keleten továbbra is sok napsütésre számíthatunk, a nyugati és középső tájakon azonban a nap nagy részében felhősebb időre van kilátás rövidebb napos időszakokkal, és ott elszórtan valószínű zápor, egy-egy zivatar is lehet. Az északi szél a Tiszántúlon, kedden már a Kisalföldön is megélénkülhet, egyébként mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24, 28 fok között alakul. A Brit-szigetek felett ciklon örvénylik, frontjai mentén ott, illetve a Benelux államok, Németország és Franciaország felett erősen felhős vagy borult az ég, több helyen fordul elő eső, zápor, néhol zivatar. Európa további részeinek időjárását anticiklon, illetve helyi hatások alakítják. Napos és felhős területek és időszakok egyaránt előfordulnak, csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Kontinensünk legmelegebb tája jelenleg az Ibériai-félsziget középső és déli része, ahol 31, 34 fokot mérnek. Emellett Finnország déli részén van kánikulai meleg, ott a tartós délies áramlásnak köszönhetően lassan egy hete melegszik fel délutánra 30 fok fölé a levegő. Másutt 18, 27 fok a jellemző, ennél hűvösebb Nagy-Britanniában, Írországban van, ahol csak 11, 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn a Kárpát-medence fölé még továbbra is meleg, jellemzően száraz levegő áramlik, majd kedden a medence északi tájait hidegfront súrolja, de számottevő változás nem várható időjárásunkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.