Szórakozás

Kedd: A véradók világnapja

Kedd: A véradók világnapja

2011. június 14., kedd
Kedd: A véradók világnapja

Ismét Retro véradásnak ad otthont a Megyeháza. 2011. június 14-én, kedden 14 és 18 óra között várják a segíteni szándékozókat az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központja és a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete. Az eseményen Szeged kedvenc sportolói is részt vesznek. A Megyeháza parkolójában a Rádió 88 szervez programokat.

Színház:

20:00 SZTEage: Kor-társaim verses összeállítás a Kelemen Lászl színitanoda nővendékeinek előadása

Mozi:

Zsigmond Vilmos terem:

14:00, 18:45 Kung Fu Panda 2. 3D. 16:15, 20:30 A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 3D

Balázs Béla terem:

16:00 Bogyó és Babóca – 13 új mese (mb) 18:15 Emberek és Istenek 20:30 A mester gyilkos

Csőke József terem:

17:00 Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész 19:30 Norvég erdő

Grand Café:

20.00: Eljő a napunk (Notre jour viendra), 2010, feliratos, francia, 90 perc, rendező: Romain Gavras

A X. Csongrád megyei iparművészeti kiállítás megnyítója:

16:30 A Rendezvényház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény rendezvénye a Megyeháza aulájába (Szeged, Rákóczi tér 1.) A X. Csongrád megyei iparművészeti kiállításra amelyet Dóri Éva szobrászművész nyit meg Közreműködik: Effeta duó A kiállítás megtekinthető: június 30-ig, hétköznapokon 8-18 óráig, szombaton 8-12 óráig.

SZTE TIK

Június 14-18. Boldizsár Gábor festőművész alkotásait bemutató tárlat látható az SZTE TIK kiállítási terében. Boldizsár Gábor a szegedi Hammido Alapfokú Művészetoktatási Intézményben tanult, jelenleg a Belvárosi Rajzkör tagja. A június 18-ig megtekinthető tárlaton – amely a művész első önálló kiállítása lesz – elmúlt tíz évben készült portréiból, tájképeiből láthat válogatást a közönség. Szintén június 18-ig látható a Magyar Bibliatársulat Az áldott orvos című kiállítása az SZTE TIK átriumában. A Szeged-Kálvin tér Református Egyházközség szervezésében rendezett tárlat Betegség és gyógyulás a Bibliában alcímet viselő tárlat bemutatja, miként jelenik meg a fájdalom, a szenvedés, a remény, az együttérzés a szentírásban, s miként segíthet az imádság a nehéz helyzetbe kerülőkön.

Könyvtár:

10:30 Északvárosi fiókkönyvtár Kis irodalmi terefere- Felolvasó-délelőtt Karinthy Ferenc műveiből

Közéleti Kávéház

14:00 óra Bibliotéka (Kálvária sgt. 14.) Szavalóverseny Szegedi Alkotók Köre minden vers szerető alkotót, versmondót szeretettel vár. 17:00 óra Tisza River Cafe Klub (a Tiszán, átlósan szemben a Pick Klubbal) Keleti Táncképek - Bemutatkozik a szegedi Caliana Táncegyesület Korom Alexandra Beszélgetőtárs: Tóth Renáta

Jazz Kocsma:

20:00 Undorgrund Klub - izgalmas, új alternatív és indie zenék, naprakészen, gondosan válogatva, italozáshoz, beszélgetéshez, lazításhoz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.