Kultúra

Iparművészeti kiállítás nyílt a Megyeházán + FOTÓK

Iparművészeti kiállítás nyílt a Megyeházán + FOTÓK

2011. június 15., szerda
Iparművészeti kiállítás nyílt a Megyeházán + FOTÓK
A Rendezvényház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény tizedik alkalommal szervezett megyei iparművészeti zsűrizést és kiállítást. A tárlat kedden nyílt meg a Megyeháza aulájában. A tárgyak zsűrizését a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakemberei: Kerezsi Gyöngyi keramikusművész, Lőcsey Ágnes művészettörténész és Virág Mária a Lektorátus szakmai előadója végezték. Az általuk elfogadott, iparművészeti alkotássá minősített tárgyakat mutatják be a megyei tárlaton. Iparművészeti zsűrizés esetén a szakértők elbírálják az alkotást, majd a műfaji és funkcionális követelményeknek megfelelő munkát szerzői jogvédelem alá eső alkotásnak minősítik. A művészeti szakértők által elfogadott egyedi alkotás zsűriszámot kap, amely a zsűri által meghatározott, a jegyzőkönyvben feltüntetett példányszámban állítható elő. A kiállítást Dóri Éva szobrászművész, a Magyar Művészeti Intézet és Képzőművészeti Lektorátus művészeti referense nyitotta meg. A szobrászművész elmondta, az iparművészet esetében egy funkcionális, tárgyi művészetről van szó, ami azt jelenti, hogy olyan, míves tárgyak készülnek, amelyek aztán a hétköznapok és ünnepek során is szolgálnak minket. Mint elmondta, az iparművészetet sokszor egy nagyon vékony hajszál választja el a képzőművészettől. Közreműködött az Effeta duó. A kiállítás megtekinthető június 30-ig hétköznapokon 8-18 óráig, szombaton 8-12 óráig.

Kiállító alkotók:

Farkas Endréné szegedi keramikus Flamann Ildikó kisteleki keramikus Forrai Zoltán üllési szálasanyag-fonó Garabuczi Anikó Gabriella orosházi keramikus Huszák László kisteleki vasműves Kerekes Zsuzsanna mindszenti üvegékszer készítő Kisimre Ferencné szegedi Tiffany-tárgy készítő Kissné Nyári Edit szegedi gyertyaöntő, selyemfestő Kurecz Krisztina szegedi üvegtárgy- és ékszerkészítő Lele Zoltánné földeáki szalmafonó Muzsik Sándorné szegvári textilműves Perjés Zsuzsanna hódmezővásárhelyi bőr-, fémműves Pesti Ferencné szegedi tűzzománc készítő Simon Árpád Zoltán szegedi ikonfestő Szabóné Nyári Gizella szegedi ikonfestő Szűcsné Rédai Olga szegedi üvegékszer készítő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.