Közélet

Hőségriadóról szóló határozatot adott ki a polgármester

Hőségriadóról szóló határozatot adott ki a polgármester

2011. június 23., csütörtök
Hőségriadóról szóló határozatot adott ki a polgármester

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal közleményben kihirdette, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint 26 fok körüli napi középhőmérséklet várható, ezért az országos tisztifőorvos az érintett területeken 1. fokú hőségriasztást adott ki - áll abban a határozatban, amelyet csütörtök délután adott ki Botka László, és amely a hőségriadó miatti intézkedéseket tartalmazza.

„A hőségriasztás miatt az alábbi intézkedéseket rendelem el, amelyek visszavonásig érvényben maradnak. 1./ TILOS a bölcsődékben, óvodákban, valamint gyermektáborokban a gyermekeknek olyan szabadtéri foglalkozásokat tartani, ahol a gyermekek közvetlen tűző napnak vannak kitéve. A foglalkozásokat szellős, árnyékos helyen kell megtartani. 2./ Szeged belterületi útjait a nappali és éjszakai órákban nagy teljesítményű locsolóautókkal hűtsék. 3./ A Védelmi Bizottságnak elrendelem a meteorológiai előrejelzések nyomon követését, a folyamatos kapcsolattartást a katasztrófavédelemmel, valamint a

www.szegedvaros.hu

honlapon tegye közzé a városban elérhető, nyilvánosság számára igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját. 4./ Szeged város 43 db üzemelő ivókútja mellett továbbra is üzemeljen a már korábbi hőségriadó alkalmából kihelyezett négy mobil ivókút az alábbi helyeken: Dugonics tér, Aradi vértanúk tere, Liszt Ferenc sétány (Liget fősétány) és Széchenyi tér. Felhívom továbbá a lakosság figyelmét, hogy mindenki de különösen az idősek, szívbetegek fokozottan tartsák be az ajánlott egészségügyi szabályokat, kerüljék a forró, levegőtlen helyeket, a tömeget, lehetőség szerint a legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban és fogyasszanak minél több folyadékot” - áll a határozatban. A dokumentum indoklása szerint az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2011. június 22. napján 2011. június 23. napjára 1. fokozatú hőségriasztást adott ki. A következő napokban ugyan rövidebb idejű lehűlés várható, azonban a későbbiekben tartós melegre kell számítani, ezért szükségesek a határozatba foglalt intézkedések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.