Bulvár

Fokozott ellenőrzés Csanyteleken lovas rendőrökkel

Fokozott ellenőrzés Csanyteleken lovas rendőrökkel

2011. június 29., szerda
Fokozott ellenőrzés Csanyteleken lovas rendőrökkel

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője június elején rendszeres, fokozott ellenőrzést rendelt el Csanyteleken. A feladat végrehajtásában a Csongrádi Rendőrkapitányság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Akció és Bűnmegelőzési Osztálya valamint a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya és a Polgárőrség munkatársai vesznek részt.

A fokozott ellenőrzés célja a térségben élő lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzése, megszakítása és felderítése. Az ellenőrzések során a rendőrök gyalogosan is látnak el szolgálatot, melynek célja, hogy közvetlen kapcsolatot tartsanak a lakossággal. Az ellenőrzésbe bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya is, akik lovaikkal járják a térséget. Az ellenőrzés során a rendőrök eddig közel 500 embert igazoltattak, és több száz járművet ellenőriztek. Ennek során négy ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, két autó forgalmi engedélyét vették el, valamit 22 gyorshajtóról készült fényképfelvétel. Egy személy elleni bűncselekmény elkövetőjét is tetten érték az egyenruhások. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatóinak bevonásával felmérést végzett a csanyteleki lakosság szubjektív biztonságérzetéről. Az 555 fő megkérdezésével készült adatgyűjtés során a megkérdezettek kétharmada közepesnek vagy jónak értékelte környezetének közbiztonságát. A térségben a fokozott ellenőrzést a rendőrség a szükséges ideig fenntartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.