Közélet

Felfüggesztik a június 29-ei sztrájkot az energiaszektorban

Felfüggesztik a június 29-ei sztrájkot az energiaszektorban

2011. június 27., hétfő
Felfüggesztik a június 29-ei sztrájkot az energiaszektorban

A június 29-ére előkészített sztrájkot felfüggesztik, mivel a döntéshozó testületek bíznak abban, hogy a kormány által kezdeményezett, július 4-én kezdődő tárgyalássorozat megállapodáshoz vezethet - közölte Gál Rezső, a villamosenergia-ipari ágazati sztrájkbizottság vezetője hétfőn az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége honlapján hétfőn.

A közös sztrájkbizottságot létrehozó két ágazati szakszervezet, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) hétfőn közös testületi ülést tartott, ahol két határozat született. Az egyik szerint a június 29-ére előkészített sztrájkot – egyhangúan meghozott döntés alapján – felfüggesztik, mivel a döntéshozó testület bízik abban, hogy a kormány által kezdeményezett, július 4-én kezdődő tárgyalássorozat megállapodáshoz vezethet. A sztrájkbizottság kijelölte a július 4-i tárgyalódelegáció tagjait:

Gál Rezsőt

, az EVDSZ elnökét,

Rabi Ferencet

, a BDSZ elnökét és

Szilágyi Józsefet

, az EVDSZ elnökhelyettesét. A közös testületi ülésen született másik határozat kimondta, hogy a sztrájkot ugyan felfüggesztik, de a sztrájkkészültséget nem. Amennyiben a július 4-én kezdődő tárgyalássorozat nem vezet eredményre a sztrájkbizottság ismét összeül, az adott tárgyalási helyzetet kiértékeli, szükség esetén döntést hoz az esetleges nyomásgyakorlás helyéről, idejéről és módjáról - írja Gál Rezső, a sztrájkbizottság vezetője a honlapon közzétett tájékoztatóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.