Bulvár

Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és vadasparkban

Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és vadasparkban

2011. június 23., csütörtök
Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és vadasparkban

Különleges kalandok részesei lehetnek azok, akik szombaton, az év egyik legrövidebb éjszakáján ellátogatnak a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe vagy a Szegedi Vadasparkba.

Az füvészkertben először a szegedi Focus Műhely Happy Hour című, magyar költők verseire épülő előadását láthatják a nézők. A humorral, meghökkentő, groteszk elemek fűszerezett előadás után a szervezők zseblámpás kalandtúrára invitálják a vendégeket. A botanikuskert éjszaka még azoknak is tartogat meglepetéseket, akik nappal már jól ismerik - mondta

Németh Anikó

, az arborétum igazgatóhelyettese. A látogatóknak térkép és zseblámpa segítségével a kert zugaiban elrejtett állomásokat kell megkeresniük. Minden állomáson egy-egy érdekes, izgalmas, növényekkel és állatokkal kapcsolatos feladat vár rájuk. Aki sikeresen megoldja a feladatokat, ügyesen használja az érzékszerveit, az éj leple alatt észrevétlenül igazi botanikussá válhat. A vadaspark vendégei szombat este számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak az ott élő állatokkal, hiszen az élőlények egy része éjjel aktív, ezért a sötétben figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a park 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek. A vállalkozó szellemű látogatók az akár éjfélig tartó séták során szemtanúi lehetnek az éjszakai életmódot folytató állatok etetésének is. A Terráriumházban közelebbi ismeretséget köthetnek olyan "borzasztó", amúgy valójában ártalmatlan élőlényekkel, mint a kígyók, békák és óriási csótányok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.