Írjon nekünk

Közélet

Egyszerű, de szükséges lépésekkel újul meg Szőreg + FOTÓK + VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Rózsába borul Szőreg ezen a hétvégén, ám az ünnep nélküli hétköznapokban is változik, épül-szépül a városrész. Az elmúlt időszakban számtalan járdahibát javítottak ki, illetve a helybéli fiatalok egyik kedvelt találkahelye, a templom és az iskola közötti esőváró tetőszerkezetét is felújították.

A hétvégi Rózsaünnepre készül most Szőreg, ám még hogyha elsőre apróságoknak tűnő lépésekkel, de folyamatosan újul a városrész. Rózsavölgyi József, Szőreg önkormányzati képviselője arról számolt be portálunknak, hogy a Marostői városrészben lévő a Gulácsy parkban rendbe tették a játszóteret, ezen felül a facsemeték törzsét immár csövekkel védik. Hiába ültettek ugyanis fákat a területre, azok rendre kiszáradtak, amit a környéken lakók jeleztek. „Kiderült, hogy a damilos fűnyírók megsértik a facsemeték háncsrészét, s ezeket a sérüléseket több csemete nem élte túl. Ezt csak úgy lehet megakadályozni, hogy beburkolják azokat” – tájékoztatott a képviselő.
Hozzátette, számtalan helyen kijavították a járdákat, így már nem bukdácsolnak a lakosok. A Hargitai ABC-vel szemben a járda szélesítését kérték a környékbeliek, míg az állomás mögött új lépcsőt létesítettek, s mindkét oldalán felújították a járdát, vagyis kicseréltük az eltört járdalapokat. „A Kisszőlő utca mindkét oldalán szintén kijavítottuk a járda hibáit. Később az Apátság utcában a romtemplom környékének tisztítását kezdtük el, azóta is folyamatosan vágjuk ott a füvet, s megtisztítottuk az emlékmű tetőszerkezetét is. Vagyis nem csupán egyszeri akcióról van szó, a karbantartás folyamatos” – hangsúlyozta Rózsavölgyi. A Makai és a Kavics utca sarkán a lépcsőt és a hozzá tartozó korlátot újították meg, így immár az idősek biztonságosan tudnak feljutni a buszmegállóhoz. A Tulipántól a Tigris utcáig szintén kijavították a járdahibákat, illetve elkezdődött ugyanez a munka a Bakai úton is. Ezeken kívül gyalogátjárót alakítottak ki a Makai és a Barázda utca sarkán, ahol már annyira megsüllyedtek már a járdalapok, hogy esős időben bokáig sárban gázoltak a lakosok. Az iskola és a templom közötti fából épített esővárónak – ami a fiatalok egyik találkahelye – a tetőszerkezetét cserélték ki a közelmúltban.
Most Szőreg a Rózsaünnepre készül, ám utána folytatódnak a munkálatok. „Örülünk neki, hogy a város közgyűlése plusz anyagiakat biztosít a külső városrészeknek megújításához, hiszen erre óriási szükség van” – tette hozzá Rózsavölgyi József. A jövőben tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy az Engels utca végén egy új játszóteret szeretnének kialakítani.
Ahogy a képviselő fogalmazott, egyszerű dolgokat csinálnak, de ezekre is nagy szükség van, hiszen az ott élők jó közérzetéhez járul hozzá.

Hírzóna

Az OBH elnökéről és a médiatanács tagjairól is szavaz a T. Ház

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A képviselők tizenkilenc előterjesztésről döntenek.

Tovább olvasom

Egyetem

Együttműködik az SZTE és a Szegedi Keresztény Roma Kollégium

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A megállapodást december 12-én, csütörtökön szentesítik a Katolikus Házban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Böjte atya tartott előadást a megyei rendőr-főkapitányságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ökumenikus lelki napot tartottak az egyenruhásoknak.

Tovább olvasom

Aktuál